Vesti
Sport
Od Nedeljkovića do Radonjića: Koji srpski fudbaleri su promenili klubove u zimskom prelaznom roku?
03.02.2024. 20:00
Izvor: Danas
Od Nedeljkovića do Radonjića: Koji srpski fudbaleri su promenili klubove u zimskom prelaznom roku?
Spuštena je zavesa na poslednji dan zimskog prelaznog roka. Uzbudljivo je bilo u Ligama petice, a srpski fudbaleri su bili jedni od atraktivnijih na tržištu.
Darko Brašanac je otišao na pozajmicu u Leganes, a ukoliko klub iz predgrađa Madrida izbori promociju u elitu, moraće da plati i obeštećenje timu iz Pamplone.
Brašanac je ove sezone odigrao svega dve utakmice u La ligi za Osasunu, te nije bio u planovima trenera Hakoba Arasatea.
Nikola Maraš je, fudbaler Alavesa, otišao je na pozajmicu u Levante. On nije dobio šansu u baskijskom klubu ove sezone, pa je pozajmica bila najbolja stvar za sve tri strane.
Nemanja Radonjić je otišao na pozajmicu u Majorku. Torino ga je pozajmio jer nije bio na istim talasnim dužinama sa trenerom Ivanom Jurićem, a tim sa Baleara će za tri miliona evra moći da otkupi ugovor na leto, ukoliko Radonjić odigra određeni broj utakmica za Majorku u prolećnom delu šampionata.
Za Radonjića je bila zainteresovana i Salernitana, ali je i ona htela samo da ga pozajmi što je Torino odlučno odbio.
Za reprezentativca Srbije su bili zainteresovani i grčki velikani Olimpijakos i Panatinaikos, ali je on ipak odlučio da se priključi ekipi u kojoj već igraju Predrag Rajković i Matija Nastasić.
Štoper Hetafea Stefan Mitrović ove zime je promenio sredinu i pojačao je Gent za koji je već igrao od 2015. do 2018. godine.
Nekadašnji prvotimac Javora Andreja Ilić prešao je u Lil.
Francuski klub je srpskog napadača kupio od norveške Valerenge za četiri miliona evra.
U opciji je bio i Kardif, ali je Lil bio brži i uporniji.
Ilić je postigao devet golova na 13 utakmica za Valerengu ove sezone, ali je klub ispao iz lige.
Srpski fudbaler Nemanja Matić karijeru nastavlja u Olimpiku iz Liona.
On je došao upravo iz Lila u transferu vrednom 2,6 miliona evra, a potpisao je ugovor do 2026. godine.
Fudbaler Crvene zvezde, Stefan Mitrović, karijeru nastavlja u Veroni.
Zvezda je na leto 2022. godine dovela Mitrovića iz niškog Radničkog za 500.000 evra, da bi sada pojačao Veronu u transferu vrednom 1.300.000 evra.
„Marakanu“ je napustio i Uroš Kabić, koji je prodat Torinu za 2 miliona evra. On je prošlog leta došao iz Vojvodine u transferu vrednom 800.000 evra.
Zvezda je početkom januara prodala beka Kostu Nedeljkovića Aston Vili za 9 miliona evra, a narednu polusezonu će odigrati u crveno-belom dresi kao pozajmljeni igrač.
Njegoš Petrović je ove zime pojačao Vojvodinu, a stigao je iz španske Granade. Za njegove usluge je bila zainteresovana i Sevilja, ali on se odlučio da se vrati u srpski fudbal kako bi imao veću minutažu.
Mladi štoper Partizana Mihajlo Ilić pojačao je ove zime Bolonju u transferu vrednom 4.500.000 miliona evra, uz još milion kroz bonuse, te 10 odsto od narednog transfera.
Još jedan igrač Partizana Krisitjan Belić prešao je u AZ Alkmar u transferu vrednom četiri miliona evra.
Uroš Sremčević napadač Mladosti pojačao je Crvenu zvezdu u transferu vrednom 2.000.000 evra, a Lučanci će zadržati procente pri narednoj prodaji, najmanje 10 odsto.
Napadač Sava Petrov poslednje je pojačanje portugalske Vizele, a on je u portugalski klub stigao iz niškog Radničkog.