Vesti
Svet
Zeleno svetlo za nastavak ubistava
21.02.2024. 20:00
Izvor: Politika
Zeleno svetlo za nastavak ubistava
Sjedinjene Američke Države u utorak su ponovo uložile veto na predloženu rezoluciju Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o momentalnom prekidu vatre u Pojasu Gaze
Kina smatra da je veto koji su uložile SAD na predlog rezolucije Saveta bezbednosti UN o ratu Izraela i Hamasa u kojoj se zahtevao hitan prekid vatre, "zeleno svetlo za nastavak ubistava" poručio je kineski predstavnik Džang Đun."Kina izražava nezadovoljstvo i razočaranje zbog odluke SAD. Veto SAD šalje pogrešnu poruku i čini situaciju u Gazi u opasnijom", rekao je Džang i dodao da prigovor na prekid vatre u Gazi nije "ništa drugo nego zeleno svetlo za nastavak ubistava", prenosi Sinhua.Sjedinjene Američke Države u utorak su ponovo uložile veto na predloženu rezoluciju Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o momentalnom prekidu vatre u Pojasu Gaze, treći put otkako su 7. oktobra izbile borbe oko te palestinske enklave.
Od 15 članica Saveta bezbednosti UN, 13 je glasalo za predlog rezolucije koju je podneo Alžir, dok je Velika Britanija bila udržana.