Vesti
Politika
"Baklju preuzima prvi među jednakima" Jeremić: Narodnu stranku preuzima Vladimir Gajić
24.02.2024. 20:00
Izvor: Blic
"Baklju preuzima prvi među jednakima" Jeremić: Narodnu stranku preuzima Vladimir Gajić
Baklju Narodne stranke preuzima prvi među jednakima, moj doživotni prijatelj koji će predvoditi stranku u godinama koje dolaze - Vladimir Gajić, izjavio je predsednik Narodne stranke u ostavci Vuk Jeremić.
On je na vanrednoj skupštini te stranke istakao da ostaje da živi za Narodnu stranku i da je bezrezervno posvećen idejama koje su okupile ljude u toj stranci.- Ostajem u Narodnoj stranci bez rezerve, posvećen idejama očuvanja Kosova i Metohije u sastavu Srbije, što je glavna i noseća misija Narodne stranke, i ideji spajanja građanskog i nacionalnog. Siguran sam da će i novo rukovodstvo biti posvećeno tim ciljevima - rekao je on, istakavši da "ovo nije kraj Narodne stranke, pred kojom su, uveren sam, bolji dani, kao i pred Srbijom.
Jedini kandidat za novog predsednika Narodne stranke Vladimir Gajić izjavio je da je stvaranje nacionalne i demokratske države uslov da bi Srbija opstala kao država, a Srbi kao nacija. On je rekao da se nacionalni problemi ne mogu rešavati bez nacionalne države.- Uprkos izbornom porazu politika Narodna stranke nije propala, a na izbore smo izašli sami jer smo se držali svojih uverenja, nismo hteli da odustanemo od Kosova i Metohije, nismo se zalagali za sankcije Rusiji i nismo hteli da ostvarujemo politički profit na mrtvoj deci ubijenoj u dva masovna ubistva - istakao je Gajić.Jeremić je posle izbora 17. decembra, kada Narodna stranka nije uspela da pređe cenzus, podneo ostavku na mesto predsednika partije, a Vladimir Gajić je jedini kandidat za novog predsednika.- Imajući u vidu izborne rezultate, ovo je jedini odgovoran korak kojim se čuva dostojanstvo stranke i koji je preduslov da se ona ponovo uzdigne, ostajući verna svojoj izvornoj politici i principima - navela je Narodna stranka u saopštenju tada.
Predsedništvo stranke je zatražilo tada od dosadašnjeg predsednika, generalnog sekretara i Izvršnog odbora da privremeno nastave da obavljaju svoje dužnosti, do Izborne skupštine na kojoj će biti izabran novi lider i novo rukovodstvo.