Vesti
Žuta štampa
Srbiju će na Evrosongu predstavljati Teya Dora
03.03.2024. 20:00
Izvor: Vreme
Srbiju će na Evrosongu predstavljati Teya Dora
Teodora Pavlovska nastupa pod imenom Teya Dora i sa pesmom „Ramonda“ će predstavljati Srbiju na Evrosongu u Švedskoj
Srbiju će na ovogodišnjem Evrosongu u Švedskoj predstavljati Teya Dora sa pesmom „Ramonda“ koja je u finalu nacionalnog izbora u subotu uveče osvojila najviše poena stručnog žirija i publike u konkurenciji 16 kompoziicija.
Evrosong će ove godine biti održan u maju u Malmeu.
Radio-televiizija Srbija saopštila je da će svoj deo prihoda od SMS glasova publike tokom dve polufinalne i finalne večeri uplatiti u humanitarne svrhe, Udruženju „Zvončica“ za pomoć deci oboleloj od malignih i retkih bolesti.
Uoči finala Teya Dora je izjavila da „veruje u moć svoje pesme i da je sa svojim timom temeljno pripremljena za predstojeći veliki nastup“.
„Još uvek ne mogu da verujem. Mnogo sam zbunjena, fenonemanlo se osećam, mnogo sam zahvalna svima koji su glasali. Sve je ovo bilo neočekivano za mene, ali sad mi se sklapaju misli i kapiram šta se zapravo dešava. Nisam još stigla da vidim ko me je zvao. I dalje stojim iza toga da je najveća poruka da možemo sve i nadam se da će to Evropa da prepozna“,rekla je pevačica nakom pobede.
Rođena je 1992. u Boru, pravo ime joj je Teodora Pavlovska, a umetničko Teya Dora. Muzičku karijeru je započela kao tekstopisac i kompozitorka. Njen singl „Džanum“ postao je viralni hit na društvenim mrežama, posebno na TikToku.
Završila je muzičku školu u Beogradu, potom je postala stipendista na koledžu u Bostonu gde je studirala pevanje. Nakon što je diplomirala jedno vreme je živela u Njujorku.
Za pesma „Ramonda“ kažu da „nosi simboliku borbe i istrajnosti“, a Teya je objasnila da se nada da će ljudi „pronaći svoj put u njenim stihovima“.