Vesti
Svet
Tramp o presudi Vrhovnog suda: Velika i važna pobeda za Ameriku
04.03.2024. 20:00
Izvor: Politika
Tramp o presudi Vrhovnog suda: Velika i važna pobeda za Ameriku
VAŠINGTON – Kandidat Republikanske stranke za predsedničku nominaciju Donald Tramp izjavio je danas da odluka Vrhovnog suda Amerike, kojom mu je dozvoljeno da ostane na glasačkom listiću u Koloradu, predstavlja veliku pobedu za Ameriku. „Ovo je velika pobeda za Ameriku. Veoma, veoma važna.
Podjednako važna za našu zemlju biće i odluka koju će Vrhovni sud uskoro doneti o imunitetu za predsednika - bez koje bi funkcija predsednika postala samo ceremonijalna, što je daleko od onoga što su osnivači nameravali”, rekao je Tramp u izjavi za Foks njuz. Dodao je da nijedan predsednik ne bi mogao pravilno i efikasno da funkcioniše bez „potpunog imuniteta”.„Naša zemlja bi bila izložena velikom riziku”, poručio je Tramp. Vrhovni sud je ranije danas jednoglasno stao na stranu bivšeg predsednika, poništivši odluku savezne države Kolorado koja ga je diskvalifikovala zbog navodnog učešća u napadu na Kapitol 6. januara 2021. godine.
Sudije Vrhovnog suda objavile su odluku dan pre sutrašnjeg „super utorka”, kada na unutarstranačke izbore izlaze republikanci u 15 saveznih država, prenosi Tanjug.