Vesti
Politika
Brnabić i belgijska ambasadorka: Dobri odnosi dve zemlje
05.03.2024. 20:00
Izvor: RTV
Brnabić i belgijska ambasadorka: Dobri odnosi dve zemlje
Beograd - Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorkom Kraljevine Belgije u Srbiji Keti Bigenhaut.
Sagovornice su konstatovale da su bilateralni odnosi Republike Srbije i Kraljevine Belgije dobri, kao i da su susreti zvaničnika naše dve zemlje pozitivno uticali na kontinuitet političkog dijaloga, saopštio je vladin Biro za saradnju s medijima.
Brnabić je zahvalila na dosadašnjoj dobroj saradnji i naznačila opredeljenost Srbije da sa Kraljevinom Belgijom dodatno intenzivira i osnažuje bilateralne i ekonomske odnose, kao i očekivanja još većeg investicionog prisustva belgijskih kompanija i daljih ulaganja u različite sektore.
Na sastanku je bilo reči i o podršci Belgije procesu evrointegracija naše zemlje, posebno u kontekstu predsedavanja Kraljevine Belgije Savetom Evropske unije, kao i drugim geopolitičkim temama.
Bigenhaut se saglasila sa premijerkom i poručila da Belgija ostaje posvećena podršci i pomoći Srbiji na njenom putu ka Evropskoj uniji i sprovođenju reformi, naglasivši da će se dobra saradnja dve države nastaviti i ubuduće, s obzirom na to da je do sada davala odlične rezultate.