Vesti
Sport
Partizan upozorio svoje navijače pred meč u Milanu: Već smo pod lupom Evrolige, prete nam drakonske kazne
05.03.2024. 20:00
Izvor: Danas
Partizan upozorio svoje navijače pred meč u Milanu: Već smo pod lupom Evrolige, prete nam drakonske kazne
Košarkaški klub Partizan obratio se svojim navijačima pred meč 28. kola Evrolige koju ekipa iz Humske u petak (20.30) igra protiv Armanija u Milanu i upozorio ih da bi zbog eventualnog incidenta u dvorani „Mediolanum“ crno-beli mogli da budu drastično kažnjeni.
U saopštenju se navodi da je Partizan već „pod lupom Evrolige“ zbog neodgovornog ponašanja pojedinaca na prethodnim gostovanjima u ovom takmičenju.
„Gde god ti da igraš tu su tvoji Grobari! Ovi stihovi, odzvanjaju u glavama svih koji su ikada obukli crno-beli dres i časno se za njega borili širom Evrope. Bez obzira na to da li je odlazak na gostovanje organizovan od strane Kluba ili ne, navijači Partizana su uvek pronalazili način da budu uz crno-beli tim i da ga podržavaju gde god da igra!
Pozitivne emocije koje stižu sa tribina, oduvek su bile pokretačka snaga igrača na terenu, neretko i presudan faktor između pobede i poraza. Zahvalnost za ljubav, verovatno nikada neće biti na pravi način iskazana rečima, jer toliko puta opisivan odnos je jako teško prevodiv za one koji nisu bili privilegovani da ga osete.

Ipak, snažne emocije su često put ka nečemu što može naneti štetu. I ove sezone, na nekoliko utakmica odigranih u inostranstvu, događali su se izolovani incidenti, počinjeni od strane neodgovornih pojedinaca. Zbog toga, KK Partizan Mozzart Bet se nalazi pod lupom Evrolige, i svaki naredni izgred može doneti zabranu ulaska u dvoranu za navijače crno-belih na gostujućim terenima. Na ovaj način, tim Partizana bi mogao ostati uskraćen za podršku u odsudnim bitkama za plasman u narednu rundu takmičenja protiv Barselone ili Albe.
Zbog toga, ali i zbog želje da se o navijačima Partizana priča samo u superlativima, klub apeluje na svest svih ljudi koji su kupili ulaznice za utakmicu Olimpija Milano – Partizan Mozzart Bet i koji će se u petak, osmog marta, naći u milanskoj dvorani Forum. Veoma je važno pridržavati se instrukcija lokalnih snaga bezbednosti, uz sportsko i viteško navijanje, bez ikakvog verbalnog ili fizičkog ispada. Takođe, Partizan Mozzart Bet poziva sve navijače da u dvoranu ne dolaze bez ulaznica i da u slučaju da ne poseduju ulaznice, ne pokušavaju da pronađu bilo kakve alternativne načine za prisustvo na utakmici.
Kao što ste bili nebrojeno puta do sada, budite nam dodatna snaga u jednoj od najvažnijih utakmica sezone! Zajedno do pobede!“, piše u saopštenju crno-belih.
Duel između Armanija i Partizana na programu je u petak od 20.30 sati, a crno-beli se trenutno nalaze na 11. mestu na tabeli Evrolige, sa skorom od 13 pobeda i 14 poraza.