Vesti
Žuta štampa
Tinejdžeri se pobunili zbog Breskvice: Peticije, protesti, profili podrške...
05.03.2024. 20:00
Izvor: B92
Tinejdžeri se pobunili zbog Breskvice: Peticije, protesti, profili podrške...
Bura posle srpskog izbora pesme za Evroviziju se ne stišava ni nakon tri dana.
Nezadovoljni fanovi Anđele Ignjatović Breskvice, koja je osvojila drugo mesto, osim što prave peticije, najavili su i protest ispred RTS-a i čini se da će ovi protesti biti ogromni.
"Dana 02. marta "stručni RTS-ov žiri" je učinio najveću krađu 21. veka, kad su pokrali Breskvicu i poslali tamo neku Teya Doru, umesto Breskvicu, koja je očigledno bila favorit iz naroda. Naš glas se mora čuti", stoji u objavi na Tiktoku, koja je postala viralna.
Osim TikToka i na drugim društvenim mrežama se prave stranice podrške za Breskvicu gde se dele detalji okupljanja (Pravda za Breskvicu, Podrška za Breskvicu itd.)
Podsećanja radi, Breskvica je imala najviše glasova od strane publike na izboru Pesma za Evroviziju, dok je Teya Dora imala najviše od strane žirija, zbog čega i jeste nastala polemika.
Fanovi su ubeđeni da bi trebalo da se na Evroviziju pošalje pevač kojeg odabere narod te zemlje, bez obzira što su pravila drugačija, a žiri stručan.
Takođe, danas su, prema navodima na društvenim mrežama, i fanovi Teye Dore najavili takođe skup u isto vreme i na istom mestu (9. marta u 18h ispred zgrade RTS), kako bi joj dali podršku.