Vesti
Sport
Milojević: Biće ovo drugačiji derbi od prethodnog
08.03.2024. 20:00
Izvor: Politika
Milojević: Biće ovo drugačiji derbi od prethodnog
Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je pred utakmicu protiv Partizana da će ovaj derbi biti drugačiji od decembarskog u kom su „crno-beli” kao domaćini pobedili 2:1.
Pre početka konferencije Milojević je prisutnim damama poklonio ružu.„Derbi je najznačajnija utakmica za srpski fudbal. Biće pun stadion, očekujemo dobru utakmicu iako je znalo da se desi da u derbiju ne bude toliko lepe igre zbog važnosti meča. Utakmica nosi tri boda i ništa više, ima još mnogo do kraja prvenstva, ali igrači su svesni koliko navijačima znači rezultat zbog prestiža. Znamo da je još mnogo bodova u opticaju, tako da ne osećamo veći pritisak nego inače. Partizan je prvi na tabeli i možda je zbog toga blagi favorit”, rekao je Milojević.
Trener Zvezde iza sebe ima mnogo derbija na kojima je sedeo na klupi.
„Derbi je za nas poseban, emocije su prisutne kod navijača oba kluba kad su ovakve utakmice u pitanju. Znamo da je to uvek čvrsta, jaka utakmica, gde može jedan detalj ili sitnica da presudi. Nismo se posebno spremali jer igračima nije potrebna posebna motivacija, derbi je sam po sebi dovoljan da ih motiviše”, dodao je Milojević, javlja Tanjug.Šef stručnog štaba Zvezde ističe da Partizan nije slučajno tu gde jeste.
„Partizan je zasluženo na prvom mestu trenutno. Jesenas je imao veliku seriju pobeda, moj komšija Igor Duljaj je napravio odličan posao, imaju dobar tim”, konstatovao je Milojević.
Ne očekuje trener Milojević sličnosti sa utakmicom koja je odigrana u decembru, kad je Zvezdu vodio bivši trener Barak Bahar.
„Gledao sam prethodni derbi i sigurno je da će ovo biti potpuno drugačija utakmica, taj meč i ovaj neće imati dodirnih tačaka, ima i novih igrača u obe ekipe”, zaključio je Milojević.