Vesti
Svet
Simonjanova poručila ambasadama Zapada o mogućim terorističkim napadima u Rusiji: Da niste saučesnici
08.03.2024. 20:00
Izvor: Politika
Simonjanova poručila ambasadama Zapada o mogućim terorističkim napadima u Rusiji: Da niste saučesnici
Glavna urednica medijske grupe „Rusija sevodnja” i televizije RT Margarita Simonjan prokomentarisala je saopštenja ambasada Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije o pretnji od terorističkih napada u Moskvi tokom prazničnih dana.
Diplomate su se pozvale na informacije specijalnih službi da, navodno, ekstremisti „u narednih 48 sati” (8. i 9. marta) možda planiraju neke „aktivnosti”.Simonjan je skrenula pažnju na koordinisane postupke zapadnih ambasada.
„Nedragi „partneri””! Ako imate konkretne informacije, treba da ih prosledite preko obaveštajnih službi. Nadam se da ste tako i uradili. A ako niste, onda je ovo saučesništvo”, napisala je urednica na Telegram kanalu.
Prethodno je američka diplomatska misija u Rusiji objavila na svom sajtu preporuku američkim građanima koji se nalaze u ruskoj prestonici da ne posećuju mesta masovnog okupljanja ljudi „zbog visoke verovatnoće terorističkih akata”.Kasnije je ambasada Velike Britanije u Rusiji objavila slično saopštenje na svom sajtu, kao i na društvenim mrežama.
Nakon toga, oglasila se i holandska ambasada koja je apelovala na svoje građane koji žive u Rusiji da izbegavaju mesta masovnog okupljanja ljudi, uključujući koncerte i tržne centre, zbog „mogućih napada”.
„Budite oprezni i pratite instrukcije lokalnih vlasti”, navodi se u saopštenju ambasade Holandije u Moskvi.
Direktor Spoljnoobaveštajne službe Sergej Nariškin izjavio je radnije da Sjedinjene Amerike Države formiraju obaveštajnu mrežu u blizini ruskih granica za obavljanje subverzivnih akcija, prenosi Sputnjik.