Vesti
Politika
Brnabićeva: Satisfakcija mi je da vidim Đilasa u Skupštini Srbije
19.03.2024. 20:00
Izvor: Politika
Brnabićeva: Satisfakcija mi je da vidim Đilasa u Skupštini Srbije
Kandidat za predsednika Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da joj je ogromna satisfakcija da u Skupštini Srbije vidi šefa Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, pošto se on, kako je rekla, obično krije iza Marinike Tepić i Miroslava Aleksića.
„Lično da vas pitam, gospodine Đilas, kako može da postoji čovek kao vi, koji kao gradonačelnik uzme odmaralište za decu i omladinu od te dece i da ga za rialiti Veliki brat, da izgradi kuću za Velikog brata, da zarađuje na tome i uzme odmaralište od dece da bi se on bogatio. Satisfakcija mi je da vas pitam u lice kako to neko sebi dozvoli i kako živite posle toga”, rekla je Brnabićeva na sednici Skupštine Srbije.Ona je rekla da je Đilas prijavio 619 miliona evra posle deset godina bavljenja politikom.
„Da li vi razumete da je to 172 hiljade evra svakoga dana da bi došli do 619 miliona evra? 172 hiljade evra svakoga dana, pa tako iz dana u dan, nedelje u nedelju, meseca u mesec, godine u godinu, deset godina, 172 hiljade evra dnevno, dok je 500.000 ljudi izgubilo posao, dok je 26 odsto bila nezaposlenost, nezaposlenost mladih 51 odsto, dok je minimalna plata bila 150 evra, dok je prosečna plata u ovoj zemlji bila 330 evra mesečno”, rekla je Brnabićeva.
Istakla je da postoji velika razlika između Aleksandra Vučića i Đilasa.„Kada Vučić da svoje ime jednoj listi, ta lista pobeđuje i vi ne možete nikada da je pobedite kao što ste pričali u Strazburu. A vi, kada date svoje ime kao lider opozicije listi, za tu listu niko neće da glasa. Vi ste jedini lider opozicije na svetu koji ne sme toj opoziciji da pozajmi svoje ime, zato što će uvek izgubiti”, poručila je Brnabićeva.
Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas rekao je danas da živimo u vremenu najgoreg propadanja Srbije.
Prema njegovim rečima, to pokazuju činjenice da je za poslednjih 12 godina broj stanovnika Srbije smanjen za više od milion.
„U 2022. EU otišlo 75.000 ljudi, a u 2023. se u Srbiji rodio najmanji broj beba u poslednjih 50 godina “, naveo je Đilas i rekao da je smanjen i broj dece upisane u prvi razred osnovne škole, a da je broj stranih školaraca smanjen sa 1,44 miliona na 1,15 miliona.
Takođe, rekao je da će ostati na sednici da bi odgovarao svakom poslaniku koji ga bude spomenuo i kako je rekao, objaviće nešto o njemu.Poslanik Srpske napredne stranke Dejan Bulatović rekao je da mu je Dragan Đilas ukrao stranku i od nje napravio Stranku slobode i pravde. Kako je rekao, on će u narednom periodu reći sve o Draganu Đilasu, Mariniki Tepić i Stranci slobode i pravde.
„Neću se zaustaviti ni jedne sekunde. A toliko toga ima. Najmanje o moralu mogu oni pričati. Najmanje o Srbiji može da priča Marinika Tepić. A najmanje o Kosovu, Borko Stefanović”, poručio je Bulatović.
Poslanik Srpske napredne stranke Radoslav Milojičić izjavio je da je Dragan Đilas išao kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića da traži da ga postavi za gradonačelnika, a kada je Vučić to odbio, onda je počeo da ga kritikuje.
Milojičić je rekao da bi voleo da govorimo o Đilasovom mostu, koji je, kako je rekao, najskuplji most na svetu, a koji je projektovao pokojni gradonačelnik Nenad Bogdanović.
On je takođe rekao da bi voleo da mu Đilas odgovorio na čijem placu je nastala Direkt medija, prenosi Tanjug.