Vesti
Sport
Ima li mesta za brige? Rivali Srbije dokazali da se oštre pred početak Prvenstva Evrope
28.03.2024. 20:00
Izvor: novosti.rs
Ima li mesta za brige? Rivali Srbije dokazali da se oštre pred početak Prvenstva Evrope
Jun je iza ćoška, a u martu je fudbalsu reprezentaciju Srbije dočekala zamka zvana kontrolne utakmice u Rusiji i na Kipru. U isto vreme su rivali "orlova" takođe igrali svoje test mečeve, a ono što smo videli u utorak uveče, može samo da brine svakog navijača našeg tima. Ko će ga znati, možda se radi i o optičkim varkama, ali ono što je "golim pogledom" moglo da se vidi u remiju Engleske sa Belgijom (2:2), pobedi Danske nad Farskim ostrvima (2:0) i potpuno neočekivanom trijumfu Slovenije protiv Portugalije (2:0).
Ova poslednja utakmica je ustvari i pravovremena i najveća opomena selekciji Dragana Stojkovića kakav je rival čeka u 2. kolu na Prvenstvu Evrope. Taj meč sa Slovenijom se igra u Minhenu, kao i duel 3. kola sa Danskom, dok će premijerni nastup sa Englezima biti u Gelzenkirhenu.
Ako što pre ne promeni način igre i motivacije, naša reprezentacija skoro da nema čemu da se nada na "Euru". Piksi je posle debakla u Moksvi od Rusije (4:0) doslovno rekao da želi brzu reakciju, revolt i potpuno drugačiji pristup na Kipru, ali epilog, osim tanke pobede od 1:0, je jasan: igrači kao da ga nisu čuli.
Ali, zato je dobro da čujemo Slovence. Oni posle šokantnog trijumfa u Ljubljani nad kompletnom Portugalijom, predvođenom Kristijanom Ronaldom, ovako hrabre sebe i svoje navijače.
- Kristijana nismo puštali iz vida. Hvala Bogu još je u Ljubljani, sad može da se vrati u hotel, a sutra u Saudijsku Arabiju. Bilo je ovo fenomenalno veče za slovenački fudbal, da takva zvezda dođe u "Stožice". Činjenica da smo pobedili tim kakav je Portugalija, koji je jedan od najboljih na svetu, je šlag na torti. Ponovili smo partiju koju smo prikazali protiv Kazahstana u kvalifikacijama, za overu plasmana na Euro, još jednom smo briljirali. Uživajmo u trenutku i neka ovo samo potraje. Ne smemo previše da slavimo, moramo sačuvati energiju za jun, do tada imamo još dve utakmice ovde u Ljubljani. Očekujem isti ambijent, pun stadion, a onda svi zajedno da idemo za Nemačku. Ko zna šta se tamo može desiti. Ako budemo igrali kao protiv Portugalije, kada smo uživali, kada smo igrali na pravi način, kada smo koristili prilike, nemamo čega da se bojim - skoro u euforiji je rekao strelac drugog gola za Sloveniju Timi Elšnik.
Tako pričaju Slovenci u martu. Pitanje je kakvi će da budu u Minhenu u junu...