Vesti
Sport
Oči bile uprte u Đokovića i Alkaraza, a blistali Siner i Dimitrov
31.03.2024. 20:00
Izvor: Politika
Oči bile uprte u Đokovića i Alkaraza, a blistali Siner i Dimitrov
Pred početak nove teniske sezone, sve oči bile su uprte u Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza. Od srpskog i španskog asa očekivalo se finale Australijan opena, borba za prvo mesto i čista dominacija. Za to vreme, iz senke su se smeškali Janik Siner i Grigor Dimitrov.
Već na mastersu u Parizu Grigor Dimitrov je nagovestio da se vraća svojim najboljim teniskim danima, ali to i dalje nije bilo dovoljno da bi se prognoziralo da će naredne godine postati jedan od najboljih igrača.
Međutim, turnir u Brizbejnu bio je najava da sledi sjajan početak sezone za bugarskog tenisera. Došao je do titule, igrao je finale Marseja, polufinale Roterdama, a najveće iznenađenje napravio je u Majamiju gde je stigao do finala posle velikih pobeda nad Karlosom Alkarazom i Sašom Zverevom.
Pobeda nad nemačkim teniserom bila je 20. za Grigora ove sezone, a jedini koji ima više pobeda do njega je Janik Siner.
Uz epitet najvećeg teniskog talenta vezuje se ime Karlosa Alkaraza, dok je Janik Siner konstantno bio u senci. Italijan je dao nagoveštaj da bi to mogao da promeni na Dejvis kupu gde je spasao tri meč lopte protiv Novaka Đokovića i pobedio ga.
Dok se progonoziralo finale Đoković-Alkaraz na Australijan openu, Siner je „gledao svoja posla” i gledao kako se Srbin i Španac pakuju za put ka kući. Italijan je podigao svoj prvi Grend slem pehar i pokazao koliko je neverovatan.
Posle Australije igrao je i u Roterdamu koji je takođe osvojio, a jedini poraz doživeo je od Alkaraza u Indijan Velsu. Pobedom protiv Danila Medvedeva, ruskog tenisera, Janik je upisao 24. pobedu ove sezone.
Tako su Grigor i Janik potpuno bacili u senku ostale igrače jer su jedini koji ove sezone imaju najmanje 20 pobeda, prenosi Sputnjik.