Vesti
Politika
Tepić: Šapić smenio inspektorku jer je zatvarala divlja gradilišta naprednjaka
02.04.2024. 20:00
Izvor: Danas
Tepić: Šapić smenio inspektorku jer je zatvarala divlja gradilišta naprednjaka
Potpredsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Šapića smenio je Natašu Jokanović Ivanović sa čela građevinske inspekcije Sekretarijata za inspekcijske poslove Beograda, samo zato što je radila po zakonu i zatvarala sva divlja gradilišta, izjavila je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.
Tepić je u pisanoj izjavi istakla da je svojim radom u skladu sa zakonom Jokanović Ivanović stala na žulj nelegalnim neimarima iz Srpske napredne stranke, za koje se godinama sumnja da kroz te objekte peru novac proistekao iz kriminala.
Nakon što je avgustu prošle godine zatvorila nelegalno gradilište Šapićevog bliskog saradnika Mirjana Nešovića, koje smo otkrili u Dobropoljskoj 11, saznajemo da je Jokanović Ivanović nedavno zatvorila i gradilište Vladimira Mandića, bivšeg rukometaša, a danas funkcionera SNS, koji je na desetine ljudi lažno prijavio da stanuju na njegovoj adresi, navela je Tepić.
Još gore po SNS kriminal, dodala je, Jokanović Ivanović je sada stala na žulj i jednom od najviših funkcionera SNS Branku Maloviću.
Kako saznajemo, ističe Tepić, Jokanović Ivanović je u januaru naložila da se poništi oko 200 građevinskih dozvola u Beogradu, od čega je oko 150 na Opštini Voždovac, kojom uz SNS funkcionere Relju Ognjanovića i Marka Kulića, po partijskoj liniji upravlja i Malović.
Umesto da bude nagrađena zbog suzbijanja nelegalne gradnje u Beogradu, zbog koje je grad unakažen, korumpiran i plen za vladajuće partije, inspektorka Jokanović Ivanović je kažnjena jer je radila po zakonu i ponižena jer je čuvala Beograd, a narednih dana ćemo obavestiti tužilaštvo o nelegalnim građevinskim dozvolama za koje je naložila poništaj, navela je Tepić.