Vesti
Sport
Ukleti Monte Karlo! Novak Đoković skida prokletstvo gde voli da bude, ali mu ne ide
02.04.2024. 20:00
Izvor: Novosti
Ukleti Monte Karlo! Novak Đoković skida prokletstvo gde voli da bude, ali mu ne ide
Novak Đoković je stigao u Monte Karlo, gde ga naredne nedelje očekuje masters turnir na kome želi prekid negativne serije u svakom pogledu.
Srpski teniser je u Kneževini, koja mu je ujedno i „druga kuća“, igrao 16 puta, a osvojio je „samo“ dve titule, pa bi sada prva u 2024. godini i te kako dobrodošla.
Naime, tokom karijere Đoković je osvojio neverovatnih 40 masters titula, po čemu je apsolutni rekorder, ali samo dve od tih 40 osvojio je na mastersu u Monte Karlu.
Učestvovao je na tom turniru 16 puta, odigrao je ukupno četiri finala, u dva je izgubio, u dva pobedio, a poslednje je odigrao pre čak devet godina kada je podigao drugu titulu.
U tih proteklih devet godina u Kneževini je igrao sedam puta, a najdalje što je uspeo da stigne bilo je četvrtfinale u dva navrata. Prethodne godine Novaka je iznenadio Lorenco Muzeti u trećem kolu, pre toga 2022. godine poražen je u drugom kolu od Alehandra Davidoviča Fokine, a godinu pre toga u trećem kolu od Danijela Evansa.
Do četvrtfinala stigao je 2019. godine kada je izgubio od Danila Medvedeva, a godinu dana pre toga u trećem kolu pobedio ga je Dominik Tim. Uspeo je 2017. da dođe do četvrtfinala u kom je izgubio od Davida Gofana, a u godini kada je branio titulu ispao je u drugom kolu od Jiržija Veselog.
Zapravo predstojeći masters Đokoviću je najčešće služio kao priprema za sezonu na šljaci koja je ove godine primarni cilj jer se turnir na Olimpijskim igrama igra na toj podlozi.