Vesti
Svet
Zvaničnik Bele kuće: Bajden i Netanijahu razgovarali manje od 30 minuta
04.04.2024. 20:00
Izvor: Politika
Zvaničnik Bele kuće: Bajden i Netanijahu razgovarali manje od 30 minuta
VAŠINGTON – Predsednik Amerike Džozef Bajden razgovarao je danas sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom, tri dana nakon što je Izrael izveo napad u kojem je ubijeno sedam radnika Svetske centralne kuhinje u Gazi, saopštio je zvaničnik Bele kuće.
Bela kuća je navela da je Bajden ogorčen i skrhan zbog napada, ali on nije napravio suštinsku promenu u postojanoj podršci Vašingtona Izraelu u njegovom sukobu protiv palestinskih militanata Hamasa, preneo je Rojters. Razgovor dvojice lidera trajao je manje od 30 minuta, rekao je zvaničnik Bele kuće.Pre telefonskog poziva, američki zvaničnik je rekao da će Bajden verovatno izneti potrebu za boljom zaštitom humanitarnih radnika i povećanjem isporuka hrane u Gazu.
Poznati kuvar Hoze Andres rekao je juče u emotivnom intervjuu britanskoj agenciji da su izraelske snage napale njegove humanitarne radnike „sistematski, automobil po automobil”.
Izrael je danas saopštio da će prilagoditi taktiku u ratu u Gazi nakon što je opisao napad kao rezultat pogrešne identifikacije i da će rezultati istrage uskoro biti objavljeni, prenosi Tanjug.