Vesti
Sport
Nikola Jokić: Važno je da prvi ostanemo do kraja sezone
11.04.2024. 20:00
Izvor: Danas
Nikola Jokić: Važno je da prvi ostanemo do kraja sezone
Srbin najzaslužniji što se Denver nakon trijumfa nad Minesotom osamio na vrhu Zapadne konferencije (116:107).
Uspeli su Nagetsi u nameri da maksimalno iskoriste povoljan raspored u smiraj regularnog dela sezone.
U noći sreda na četvrtak očekivao ih je direktan duel sa Minesotom u borbi za sam vrh Zapadne konferencije.
Predvođeni sjajnim Nikolom Jokićem, aktuelni šampioni prebordili su najtežu prepreku, doduše posao im je bio olakšan jer već izvesno vreme Vulvsi nastupaju bez najboljeg igrača Karla Entonija Taunsa.Nagetsima je do početka plej-ofa preostao lakši deo posla. Na skoru 56-24 zauzimaju lidersko mesto na Zapadu i ukoliko savladaju San Antonio i Memfis u gositma početak doigravanja dočekaće na željenoj poziciji.
Jokić je protiv Minesote naspram sebe imao jednog od najboljih defanzivaca lige Rudija Gobera, međutim rutinirao ga je sa 41 poenom, 11 skokova i sedam asistencija.
Uprkos izvanrednoj simultanki, kao i pre meča, Srbin je delovao smireno posle trijumfa, čak bi se reklo hladnokrvno.
– Važno je biti prvi, ali je najvažnije da igraš svoju najbolju košarku kada dođe plej-of. Činjenica je da je Zapad zaista, stvarno, jako težak. Možemo da igramo u prvom kolu sa Lejkersima, Golden Stejtom, s kim god. Sve su to dobri timovi. Branimo titulu protiv svakog tima od početka sezone. Oni uvek žele da pobede šampiona, a mislim da želimo da budemo bolji tim što smo bili prošle godine. Imamo šansu, videćemo kada dođe vreme.Jasno je Jokiću da bi eventualna serija sa Minesotom u završnici plej-ofa mogla da bude i te kako zahtevna i kompleksna, s obzirom na to da Vulvsi zaista igraju veoma organizovano i deluju kompaktno.
– Mislim da su oni stvarno dobar tim, da su odlično vođeni. Igraju akcije na pravi način i imaju oštrinu. Ali našli smo način. Mislim da je odbrana u četvrtoj četvrtini je bilo neverovatna, i zato smo dobili utakmicu. Druga postava nam je na neki način pokazala kako se to radi sa energijom, i oni su nas vodili, a mi smo samo nastavili istim putem.