Vesti
Žuta štampa
Svekrva je 2 godine mlađa od snajke Verice Rakočević - Majka Veljka Kuzmančevića oduševila sina potezom: "Sad se švrćka sa svojom drugaricom"
13.04.2024. 20:00
Izvor: Blic
Svekrva je 2 godine mlađa od snajke Verice Rakočević - Majka Veljka Kuzmančevića oduševila sina potezom: "Sad se švrćka sa svojom drugaricom"
Modna kreatorka Verica Rakočević uživa u srećnom braku sa svojim 35 godina mlađim suprugom Veljkom Kuzmančevićem. Ipak, malo ko zna da je kreatorkina svekrva od nje mlađa dve godine.
Naime, majka Veljka Kuzmančevića, Dušanka Kuzmančević ostala je udovica pre šest godina, kada je njen suprug Lazar, koji je bio akademski slikar, iznenada preminuo.Veljkova majka živi u Sremskoj Mitrovici, a on je ranije pričao o svom odrastanju.
- Jedinac sam, ali nisam razmažen - rekao je jednom prilikom suprug Verice Rakočević, govoreći o malo poznatim detaljima svog detinjstva.
- Kad sam imao osam godina počeo je onaj nesrećni rat u bivšoj državi. S obzirom da je moja majka iz Bosne, mnogo rodbine je došlo kod nas u Sremsku Mitrovicu. Jednog dana majka je izvadila svu moju odeću iz ormana, podelila je na dve gomile, uz reči: Doći će ti brat. I to je bilo to.Majka Veljka Kuzmančevića je po obrazovanju ekonomista, a umetničku sklonost sina, koju je nasledio od oca, maksimalno je podržavala.- Nikad nije bilo kalkulisanja šta je isplativije. Jedini kriterijum je bio - čemu ću se maksimalno posvetiti, a mene je već od pete godine zanimala violina, rekao je i dodao da je najvažnija lekcija koju je dobio od majke glasi - nikad nije kasno.
- Moja mama je sa 65 godina položila vozački ispit i kupila auto. Sad se “švrćka” sa svojom drugaricom Danom, a često ode i do Vrdnika, gde imamo kuću.