Vesti
Politika
Nova vlada za 10 do 15 dana, pre majskih praznika
15.04.2024. 20:00
Izvor: Politika
Nova vlada za 10 do 15 dana, pre majskih praznika
Beograd - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da očekuje da će nova Vlada Srbije biti izabrana za 10 do 15 dana, pre majskih praznika, i da ćemo sa novom vladom dočekati veliki sabor sa Republikom Srpskom.
"Da dočekamo vaskršnje praznike i veliki sabor sa Republikom Srpskom, sa novom vladom to bi imalo smisla", rekao je Vučić za RTS.
On je napomenuo da može da bude manjih pomeranja, ali da se nada da poslanici neće da se ljute ako budu morali da rade za prvomajske praznike.
Rekao je i da je bio zadovoljan funkcionisanjem stare vlade, ali da nekih promena mora da bude i da za to treba da se pita mandatar.
"Verujem da će biti novih ministara, biće nekih koji su bili tu, biće novih raspodela, ali verujem da će biti jedna dodatna i nova energija. Ja sam zadovoljan radom prethodne vlade, mnogo toga je dobrog učinjeno, ali uvek je neka promena i nešto nove krvi dobro za novu energiju i verujem da će toga biti", rekao je Vučić.
Vučić je istakao i da će osnovni cilj nove vlade biti zaštita vitalnih nacionalnih i državnih interesa i da će ostati na slobodarskom kursu.
"Zaštita vitalnih nacionalnih i državnih interesa, da se zemlja nalazi na evropskom putu, ali da se ne odriče svojih tradicionalnih prijatelja. To je slobodarski i jedini mogući kurs. Siguran sam da će nova vlada ostati na slobodarskom kursu i kursu Srbije", poručio je Vučić.
On je naglasio da treba raditi što više i da će se nastaviti ulaganje u Ekspo i druge projekte.
Istakao je da će obići sve projekte, da se radi mnogo, i noću, u tri smene da bi se izgradila pruga do Subotice, a da se sada radi mnogo više i do Dimitrovgrada.
"Borićemo se i bez straha jer su nas doveli dotle, do ugla u kome nemamo šta da radimo, već sa sve četiri da se branimo. Branićemo sebe ali branićemo i slobodarski svet i na njihovu žalost, bićemo mnogo uspešniji nego što misle", zaključio je Vučić.