Vesti
Sport
Katai najbolji u 21. veku: Napadač Zvezde dao gol Partizanu i ušao u istoriju večitih derbija!
21.04.2024. 20:00
Izvor: Hot Sport
Katai najbolji u 21. veku: Napadač Zvezde dao gol Partizanu i ušao u istoriju večitih derbija!
U 173. večitom derbiju između Crvene zvezde i Partizana, crveno-beli su slavili sa 3:2 nakon uzbudljivog preokreta u samoj završnici susreta. Ova pobeda je donela Crvenoj zvezdi veliku prednost na tabeli od deset bodova.
Derbi je rešen golom Aleksandra Kataija sa bele tačke u 99. minutu utakmice, a tim pogotkom on je ušao u istoriju večitih derbija.
Naime, ovo je napadaču Zvezde peti pogodak u prvenstvenim utakmicama između dva najveća srpska kluba što ga čini najboljim strelcem večitih derbija u 21. veku.Katai, koji je pogađao na 149, 163, 165, 166. i 173. derbiju, se tako sa pet pogodaka na večnoj listi strelaca izjednačio sa Duletom Savićem, Prvoslavom Mihajlovićem i Stjepanom Bobekom. Zvezdin ofanzivac sada juri Ivana Toplaka (6), Momčila Vukotića (6), Zorana Filipovića (7), Milka Đurovskog (7), Kostu Tomaševića (8), Milana Galića (8), Dragana Džajića i Boru Kostića koji su se po devet puta upisali u strelce u prvenstvenim derbijima, kao i Marka Valoka koji je 13 puta pogađao i najbolji je u istoriji.
Ne treba izostaviti činjenicu da je Katai dva puta pogađao i u Kupu Srbije kada je reč o mečevima sa crno-belima, što ga dodatno pomera gore na večnoj listi strelaca.