Vesti
Svet
Makron opet o slanju trupa u Ukrajinu: Ništa ne isključujem
02.05.2024. 20:00
Izvor: Politika
Makron opet o slanju trupa u Ukrajinu: Ništa ne isključujem
Predsednik Francuske Emanuel Makron ponovio je da ne isključuje mogućnost slanja trupa u Ukrajinu i dodao da su mnoge zemlje razumele njegovu ideju i da su se „složile sa ovim pristupom”.
„Kao što sam rekao, ništa ne isključujem, jer se suočavamo sa nekim ko ništa ne isključuje”, rekao je Makron, upitan da li se i dalje pridržava ideje o mogućem slanju trupa u Ukrajinu.Kako je francuski lider rekao u intervjuu „Ekonomistu”, mnoge zemlje su podržale ovakav pristup Pariza i složile se sa njegovim stavom, prenosi TASS.
„Da su Rusi probili liniju odbrane, da je bilo zahteva Ukrajine – što danas nije slučaj – imali bismo legitimne razloge da sebi postavimo ovo pitanje (o slanju trupa)”, dodao je francuski predsednik.
Makron je u februaru rekao da je na sastanku u Parizu uz učešće predstavnika oko 20 zapadnih država pokrenuta tema o mogućem slanju kopnenih trupa u Ukrajinu.Prema njegovim rečima, učesnici nisu postigli konsenzus po ovom pitanju, ali se takav scenario ne može isključiti u budućnosti.
Direktor Spoljne obaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin rekao je 19. marta da Francuska već priprema vojni kontingent za slanje u Ukrajinu, prenosi RT Balkan.