Vesti
Sport
Prvi susret Nađa i Duljaja posle neslavnog rastanka: Gospodsko pomirenje u interesu Partizana
07.05.2024. 20:00
Izvor: Danas
Prvi susret Nađa i Duljaja posle neslavnog rastanka: Gospodsko pomirenje u interesu Partizana
Slučajan susret u pre podnevnim časovima na stadionu Partizana nije promakao novinarima koji su prisustvovali pres konferenciji na kojoj je Albert Nađ odgovarao na pitanja, uoči sutrašnjeg gostovanja Napretku iz Kruševca (16.00).
Odnos ispunjen trzavicama tokom višemesečne saradnje kulminirao je pred poslednji ligaški večiti derbi.
Albert Nađ trebalo je tada da zameni suspendovanog Igora Duljaja ali nije želeo da bude zapravo samo produžena ruka tadašnjeg šefa struke i da izvršava njegova naređenja upućena telefonskim putem.
Iako je takav način komunikacije suštinski zabranjen, Duljaj je insistirao da bude u komunikaciji sa Nađom tokom utakmice sa Crvenom zvezdom, što je njegov prvi pomoćnik u tom trenutku decidno odbio.Delovalo je da Nađ neće voditi večiti derbi, posebno jer je nakon svađe sa Duljajem demonstrativno napustio Zemunelo, pokupivši svoje stvari iz klupskih prostorija.
Svađa dvojice najbližih saradnika bila je potvrda da njih dvojica već duže vreme nisu bili u dobrim odnosima, odnosno da na segmente iz struke i taktike nisu gledali na isti način.
Nađ je na kraju vodio meč protiv Crvene zvezde (poraz 3:2) i to tek nakon što su se u čitav slučaj umešali Ivica Kralj kao sportski direktor i Miloš Vazura, u ulozi generalnog direktora.
Ironijom sudbine, samo desetak dana kasnije Nađ je postavljen za šefa struke, nakon što je Duljaj smenjen posle poraza od TSC-a u plej-ofu Superlige.
U javnim obraćanjima posle imenovanja Aleberta Nađa, obojica su ostavljali utisak da poštuju onog drugog, što je negde i dobilo potvrdu u utorak tokom jutarnjih sati.
Taman što se Nađ pripremao za konferenciju, sticajem okolnosti, na stadionu su se pojavili Igor Duljaj i njegov saradnik u Partizanu Bruno Fidalgo kako bi regulisali svu papirologiju u vezi sa raskidom saradnje sa crno-belima.
Nađ i Duljaj su bukvalno naleteli jedan na drugoga i srdačno se pozdravili. U kratkom razgovoru pružili ruku jedan drugome, „pitali za zdravlje“ i poželeli sreću u daljem radu, odnosno u budućem angažovanju kada je Duljaj u pitanju.Izgledalo je da su obojica pokazali spremnost da se pomire, izglade relacije i ostanu u korektnim odnosima.