Vesti
Svet
Dogovorena prva debata: "Ulepšaj mi dan, druže": Tramp prihvatio Bajdenov poziv
16.05.2024. 20:00
Izvor: Blic
Dogovorena prva debata: "Ulepšaj mi dan, druže": Tramp prihvatio Bajdenov poziv
Bivši američki predsednik Donald Tramp prihvatio je u sredu poziv predsednika SAD Džozefa Bajdena na televizijsku debatu, napominjući da je potrebno više od dve debate.
Tramp je na svojoj društvenoj mreži napisao da je voljan i spreman da debatuje sa Bajdenom, napominjući da će biti potrebno da se održe više od dve predložene debate, prenosi "ABC njuz".
Bajden je ranije u sredu pozvao Trampa da održe dve predsedničke televizijske debate u junu i septembru, a kasnije je na platformi "X" (Tviter) napisao da je prihvatio poziv televizije CNN za debatu sa Trampom 27. juna. Malo kasnije je Trampov tim saopštio da je i on prihvatio poziv te televizije, prenosi CNN.
"Ulepšaj mi dan, druže"
Bajden je u sredu rekao da neće učestvovati u dugogodišnjoj tradiciji tri jesenja izborna sučeljavanja s protivkandidatom na predsedničkim izborima koje organizuje dvostranačka Komisija za predsedničke debate, ali je pozvao Trampa da održe dve predsedničke televizijske debate u junu i septembru.
Bajden poziva na direktne pregovore između izbornih štabova Trampa i Bajdena o pravilima koja će važiti tokom susreta jedan na jedan, a predložio je i odvojenu debatu potpredsednika u julu, preneo je Vašington post.
"Donald Tramp je izgubio dve debate od mene 2020. godine, i od tada se nije pojavio na debati. Sada se ponaša kao da želi da ponovo debatuje sa mnom. Pa, ulepšaj mi dan, druže. Čak ću to uraditi i dva puta. Dakle, odaberimo datume, Donalde. Čuo sam da si slobodan sredom", rekao je Bajden u video poruci.
Tramp je prošle nedelje pozvao Bajdena na TV duel.
"Hajde da odredimo datume sada. Spreman sam da se pojavim bilo gde gde ti hoćeš", poručio je Tramp putem društvenih mreža.
Izbori za predsednika SAD održaće se 5. novembra.