Vesti
Sport
Đuričić se oprostio od reprezentacije Srbije: Teško mi je, ali tako mora
18.05.2024. 20:00
Izvor: zurnal.rs
Đuričić se oprostio od reprezentacije Srbije: Teško mi je, ali tako mora
Za Srbiju je odigrao 44 utakmice i postigao pet golova.
Srpski fudbaler Filip Đuričić oprostio se od reprezentacije, istog dana kada je objavljeno da nije na širem spisku selektora Dragana Stojkovića Piksija za EURO 2024.
- Moje putovanje je počelo još davne 2002. godine...Čast svoje zemlje branio sam kroz sve mlađe kategorije, a sa kapitenskom trakom na ruci predvodio svoje saigrače na svim velikim takmičenjima. Dočekao sam i taj dan da zaigram u društvu najboljih srpskih fudbalera. Pamtim svoj debi kao da je juče bio, a prošlo je više od 12 godina - napisao je Đuričić na društvenim mrežama.
Sa svojim saigračima i prijateljima iz reprezentacije prošao sam mnogo toga. I dobrog i manje dobrog, naglasio je fudbaler Panatinaikosa.
- U reprezentaciji Srbije sam spoznao osećaj koji ne može da se meri ni sa čim drugim - osećaj ponosa dok nosiš sveti grb na dresu i braniš čast Srbije i svog naroda. Svetsko prvenstvo u Kataru kruna je moje karijere, a beskrajno sam ponosan što sam bio deo generacije koja je posle 24 godine našu Srbiju odvela na Evropsko prvenstvo.
Teško mi je, ali sam svestan da tako mora. Vreme je da se oprostim od reprezentacije Srbije, da joj kažem zbogom, ali samo na terenu, naglasio je Đuričić.
- Želim da se zahvalim svim saigračima koji su, bar na trenutak, bili deo reprezentacije Srbije. Bila mi je čast što delim svlačionicu i teren sa vama. U dobru i zlu! Hvala i svim selektorima, ali i svim ljudima u i oko Fudbalskog saveza Srbije, onima koji su uglavnom van dometa reflektora, ali bez kojih niti jedan uspeh ne bi bio moguć - zaključio je 32-godišnji Đuričić.