Vesti
Žuta štampa
Tihomir Stanić: Počinje snimanje četvrte sezone "Kamiondžija"– u kabini kamiona bude i po 70 stepeni
21.05.2024. 20:00
Izvor: RTS
Tihomir Stanić: Počinje snimanje četvrte sezone "Kamiondžija"– u kabini kamiona bude i po 70 stepeni
Serije „Branilac“, „Kamiondžije“, „Nobelovac“, likovi Filota Fila, Andrić, Žića...glumac Tihomir Stanić u Beogradskoj hronici najavio je početak snimanja četvrte sezone serije „Kamiondžije“.
"Tekst za predstavu Na Drini ćuprija govorim već 20 godina i nije mi potrebna velika priprema. Dok sam taj tekst učio radio sam pet meseci po pet sati svakoga dana.Pripreme za svaku ulogu su važne, ako se dobro urade", rekao je glumac Tihomir Stanić.
Ističe da za svaku predstavu ima tajming, u zavisnosti kako je to radio na generalnoj probi. Organizam prati ritam. Tekst se pamti ako razumete šta igrate.
"Od onih sam glumaca koji se podređuje liku. Neki glumci likove podređuju sebi, svom kartakteru, svom šarmu, svojoj lepoti...Pripadam drugoj školi, koja se potpuno posvećuje liku.
Ako se podredite liku i date mu sve, nemate problem da zapamtite tekst, jer taj lik zna samo taj tekst. Ako su dobro napisani tekst, scenario, ne možete ništa drugo da izgovorite, jer je to logično. Likovi imaju istu boju očiju i istu boju glasa.
Prepustite se likovima. Imam ogromno poštovanje prema piscima, scenaristima, ništa ne dodajem u tekstove. Kada imate poverenje u pisca, ako razumete lik uvek ćete biti tačni", rekao je glumac.
Četvrta sezona serije „Kamiondžije“
„Nenad Jezdić i ja volimo rizik, dobar smo glumački tandem, slušamo jedan drugog. U seriji Kamiondžije imali smo ogromnu podršku reditelja Filipa Čolovića. Počinjemo sa snimanjem četvrte sezone serije", navodi glumac.
Ističe da je kao dete gledao Čkalju i čeznuo da igra njegovu ulogu u Kamiondžijama.
"Onda sam to zaboravio, ali je srećan splet okolnosti napravio da glumim u toj ulozi i toliko se radujem. U kabini kamiona bude i po 70 stepeni, nije lako snimati. Ove godine delove serije snimaćemo i na Divčibarama i na aerodromu u Nišu", rekao je glumac Tihomir Stanić.