Vesti
Sport
Đoković je čudo! Jači od dve povrede, opasnog rivala i skandala - "Otpisani" Novak je u četvrtfinalu Rolan Garosa!
03.06.2024. 20:00
Izvor: novosti.rs
Đoković je čudo! Jači od dve povrede, opasnog rivala i skandala - "Otpisani" Novak je u četvrtfinalu Rolan Garosa!
Mnogi bi odustali. Koleno je "otišlo", rival bio bolji, publika se okrenula na njegovu stranu, a i rezultat. Uostalom, gubite sa 1:2 u setovima, sa 2:4 u četvrtom i suaprnik servira. Da, mnogi bi odstali. Ali, Novak Đoković nije jedan od mnogih. On je priča za sebe. I, baš on je sve to prebrodio ovog ponedeljka: u meču u kome nisu izostali ni skandali, pobedio je Fransiska Serundola u pet setovima, 6:1, 5:7, 3:6, 7:5, 6:3 i plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa.
A isprva je sve delovalo mirno i idilično u Noletovoj igri.
Dan i po nakon što je u tri sata ujutru završio meč prethodne runde, protiv Lorenca Muzetija, Đoković je najpre gospodario terenom. Za pola sata je izvrsnom strategijom, a još boljom egzekucijom, uz dva brejka poveo sa 5:1 protiv Argentinca. A onda, prvi problemi.
Najpre je Serundolo počeo bolje da "čita" šta Nole radi, pa je više od deset minuta potrajao taj završni gem uvodnog seta, u kome je argentinski teniser imao i brejk šansu, a potom je sve postalo daleko dramatičnije u drugoj deonici.
Povreda - ključni događaj na meču
Ali, ne zato što je 27. sa ATP liste prvi servirao, i to sve bolje i bolje, pa imao i prednost, već zato što se pri rezultatu 1:1, 40:0 za Serundola - Đoković posle izgubljenog poena uhvatio za koleno.
I to desno.A upravo je sa posebnim flasterima i, čini se, magnetima, na tom mestu - Nole i došao na meč.