Vesti
Politika
Ana Brnabić: Najveća pretnja miru su Bećirović i slični njemu
10.06.2024. 20:00
Izvor: Politika
Ana Brnabić: Najveća pretnja miru su Bećirović i slični njemu
Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić poručila je danas povodom izjave predsedavajućeg Predsedništva Bosne i Hercegovine Denisa Bećirovića u vezi sa Deklaracijom Svesrpskog sabora da je zabrinjavajuće to što on nije pročitao Dejtonski sporazum i naglasila da se čitava njegova politika svodi na mržnju prema predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.
Brnabićeva je u objavi na platformi Iks ocenila da su "takvi ljudi, kakav je nažalost Bećirović", najveća pretnja miru i da su "najveći i nepopravljivi ekstremisti". Navela je da je velika sreća za region je "što je njegov uticaj, summa summarum, ravan nuli"."Hajde i nekako što gospodin Bećirović nije pročitao Deklaraciju o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda koja je usvojena u subotu, 8. juna, ali izgleda da on nikada nije pričitao ni Dejtonski mirovni sporazum, što je posebno zabrinjavajuće. No, dobro - tako vam je to kada vam se čitava politika svodi na to da mrziš Vučića", navela je Brnabićeva.
Kako je dodala, za to nije potrebno ni čitati deklaracije, ni mirovne sporazume koji su stub BiH, ni pažljivo slušati govore.
"Za to je potrebno samo da se prepustiš mržnji. Probudiš se ujutru - mrziš Vučića. Sat otkuca podne - mrziš Vučića. Legneš da spavaš - mrziš Vučića. Onda ti neki glasić kaže da je taj Vučić baš taj dan rekao da nam je najvažniji mir, da svi treba da se vrate poštovanju Dejtonskog mirovnog sporazuma, da nikome ne želimo loše i da je posebno važan suživot sa svima. Nema veze - ti i dalje mrziš Vučića", navela je Brnabić. Bećirović je rekao da je Svesrpski sabor opasan projekat predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je, kako tvrdi, direktno povezan s pokušajima Rusije da "destabilizuje Jugoistočnu Evropu i skrene pažnju s ruske agresije na Ukrajinu".