Vesti
Sport
Sautgejt: Odlazim ako Engleska ne osvoji Evropsko prvenstvo
11.06.2024. 20:00
Izvor: Politika
Sautgejt: Odlazim ako Engleska ne osvoji Evropsko prvenstvo
Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Geret Sautgejt najavio je, uoči početka Evropskog prvenstva u Nemačkoj, da će dati ostavku ukoliko njegova ekipa ne osvoji EURO 2024.
- Ako ne pobedimo, verovatno više neću biti ovde. Ovo bi mogla da bude poslednja šansa - rekao je Sautgejt, prenosi AP.Sautgejt ima ugovor sa Fudbalskom asocijacijom Engleske (FA) do kraja godine.
- Mislim da polovina selektora odlazi posle turnira - to je priroda međunarodnog fudbala - rekao je Sautgejt u intervjuu za nemački Bild.
Sautgejt (53) je selekciju Engleske preuzeo 2016. godine. Engleska je aktuelni vicešampion Evrope, pošto je pre tri godine u finalu EP posle penala poražena od Italije.- Ovde sam skoro osam godina i bili smo blizu. Znam da se ne može uvek stajati pred auditorijumom i govoriti: 'Molim vas, učinite još malo', jer će ljudi u jednom trenutku izgubiti veru u vašu poruku. Ako želimo da budemo veliki tim, a ja želim da budem vrhunski trener, onda morate da pružite rezultate u velikim trenucima - istakao je Sautgejt.
EURO će biti održan od 14. juna do 14. jula u Nemačkoj, a Engleska će igrati u grupi C sa Srbijom, Slovenijom i Danskom. Engleska će prvi meč na EP odigrati 16. juna protiv Srbije.