Vesti
Sport
Rajković pričao o duelu Mitrovića: "Rekli su mi da je bio penal... Vratiće nam se, bolji smo od Slovenije"
17.06.2024. 20:00
Izvor: Telegraf
Rajković pričao o duelu Mitrovića: "Rekli su mi da je bio penal... Vratiće nam se, bolji smo od Slovenije"
Čini se kao da je naša selekcija već spremna za idući meč.
Fudbalska reprezentacija Srbije je iza sebe već ostavlia prvi meč na Evropskom prvenstvu u kom su poraženi od Engleske sa 1:0, dok je pred njima i novi duel protiv Slovenije, a u susret njemu je govorio Predrag Rajković, naš golman.Predrag Rajković je u jednom momentu šaljivo prokomentarisao i izjavu Dušana Tadića, koji je rekao da je on morao da igra.
Nakon toga je Rajković, koji je imao dosta dobru utakmicu protiv Engleske, odgovarao na mnoga druga pitanja.
- Ja mislim da da, pogotovo u drugom poluvremenu, igrali smo dobra, imali smo posed. Mislim da je falio taj završni pas i konkretnija završnica, ali Engleska je dobra i čvrsta, oni su favoriti za EURO. Mislim da je drugo poluvreme pokazatelj da imamo dobru ekipu i da je bio loš dan, nesreća da primimo taj gol. Verujem da ekipa može da napravi dobar rezultat u naredne dve utakmice.
Da li je žal ogroman zbog poraza?
- Veći je žal jer smo videli da nisu neki bauk, istina, imaju odlične igrače, ali kad smo izašli na teren, videli smo da možemo. Možda to što smo mi pričali da smo primili pet golova, nego ovako, igrali smo bolje.Upitan je i da li je imao posebnu reakciju na to kada je čuo da će braniti.
- Mi se trudimo i radimo, da selektor odluči ko će igrati, svako se spremao. Kod mene je čast i želja, ja sam uvek spreman da pomognem reprezentaciji.
Imao je Rajković i minimalno posla, odbranio je dva udarca od Kejna i Trenta, dok je Belingem postigao gol.
- Pa dobro, nisam imao puno intervencija, dve odbrane, Trent je bio nezgodan, nije mogla da se hvata imala je čudnu putanju, ja sam dobro reagovao, nismo primili gol. A Kejnov šut je bio dobar, dobra intervencija, refleks, golmanov posao je da proba da sačuva mrežu, što sam uspeo dva puta u tri pokušaja. Kad je šutnuo Belingem, mislim da ništa nisam mogao, šta je tu je. Treba da gledamo dalje.
Potom, dotakao se i činjenice da je Srbija imala dobru utakmicu.
- Ja mislim da jeste, mislim da smo pokazali da imamo kvalitet i da imamo dobre igrače i da tim deluje zaista dobro, da nam fali taj, završni pas, mislim da će biti druga priča i da ćemo postići golove i pobediti.
Očekivanja su jasna, Srbija želi pobedu.
- Naravno, mislim da imamo bolju ekipu, ali mislim da smo bolji, ali to treba da pokažemo na terenu i mislim da posle te utakmice će se znati da li imamo šanse ili ne.Da li ste gledatli utakmicu Slovenija - Danska?
- Možda smo uhvatili nekih 10 minuta dok nismo krenuli na utakmicu, ali neku veću analizu i njihovu igru pogledaćemo kroz ova dva, tri dana do početka utakmica, ima vremena da se pripremimo za Sloveniju, ali moramo da se oporavimo posle utakmice.
Dosta veliku podršku je imala naša reprezentacija.
- Naravno, hteo bih da se zahvalim svima koji su došli na stadion, bilo je dosta navijača koji su nas podržavali svih 90 minuta. Čuo sam da će biti dosta više protiv Slovenije i Danske, oni će nam pomoći da uz njihovu podršku i navijanje da damo koji atom snage više, ali da, hvala im u svakom slučaju.
Koji je kvalitet Slovenaca, šta ste videli tokom spremanja?
- Dobro, mi smo se spremali za Englesku, sad za Sloveniju. Protiv njih smo igrali već, dobili smo ih kod kuće, dobra su ekipa, imaju pojedince, ali mislim da se njihova igra bazira na tranziciji, ali detaljnu analizu smo odgledati danas ili sutra.
Očekujete li dosta golova?
- Fudbal se igra za golove, imamo dobre napadače, generalno dobar tim, mislim da možemo da postignemo više golova, ako budemo igrali defanzivno kao protiv Engleske, mislim da će biti dobro i da ćemo uzeti pobedu bez primljenog gola, ali ubeđen sam i da mi možemo postiži gol, ako ne i dva, tri.Prokomentarisao je i situaciju nad Mitrovićem, gde sudija Orsato nije dodelio penal.
- Iskreno, nisam video, ali, dosta njih sa kojima sam pričao kažu da je penal, sad... Sudije su tu da odluče, ne možemo da sviramo penal i da ga damo, vratiće se to kad tad, ako je bio penal.
Srbija ima tri izuzetno dobra golmana na ovom turniru, a Rajković kaže da je to veoma dobro
- Imamo dosta kvalitetnih golmana, generalno mi se dobro slažemo sva trojica. Nema tu sujete, ljubomore, šta god možemo, mi pomažemo jedni drugima, šta god treba i kad god treba. Mislim da postoji dobra hijerarhija među nama.
Potom je imao i pitanje i o tome, koga bi voleo u finalu Evropskog prvenstva.
- Protiv... Protiv Engleza da im vratimo, neka bude, milo za drago.
Španija i Hrvatska, da li ste gledali?
- Španija je imala uvek dobre igrače, sad je smena generacija koja igra u dobrim timovima. Nisam iznenađenje, nisam očekivao veliki rezultat, ali mislim da je Španija zasluženo pobedlia.