Vesti
Sport
EURO 2024: Albanci i Hrvati kidisali na Srbiju, "vatreni" u šoku posle meča, Piksi imao obraćanje za pamćenje pred meč sa Slovenijom
19.06.2024. 20:00
Izvor: novosti.rs
EURO 2024: Albanci i Hrvati kidisali na Srbiju, "vatreni" u šoku posle meča, Piksi imao obraćanje za pamćenje pred meč sa Slovenijom
Evropsko prvenstvo u fudbalu, EURO 2024, hvata pun zamah, a prenos uživo najvažnijih vesti šestog "radnog dana", uz obilje zanimljivosti, snimaka, fotografija, utisaka iz reprezentacije Srbije, ali i drugih učesnika, imate priliku da pratite na portalu "Novosti".
Meč Hrvatska - Albanija ušao je u istoriju evropskog fudbala iz dva razloga. Najpre, ukupan broj šuteva u okvir gol(ov)a, čak 17, drugi je najveći u istoriji prvenstava Evrope (ne računajući mečeve koji su imali produžetke). Više (22) bilo je samo na meču Hrvatska - Engleska 2004. godine. I, s druge strane, Klaus Đasula je postigao najkasniji pogodak na utakmicama kontinentalnih šampionata (takođe ne računajućiSad i Velika Britanija bruji o Hrvatima. Ali, ne zbog ustaštva koje njihovi navijači upravo u ovim momentima prikazuju u Hamburgu, već zbog izjave hrvatskog selektora Zlatka Dalića. Njemu se, naime, ne sviđa što svi hvale Engleze, a Hrvate smatraju "mogućim favoritima iz senke".
- Mi smo osvojili tri medalje (na svetskim prvenstvima Hrvati su bili jednom drugi, 2018, i dvaput treći (1998. i 2022.), Engleska uzela jednu i to pre pedeset godina, a onda smo mi "mogući favoriti", mali tim. Mi smo možda mali, ali smo hrabri, borićemo se. Mi smo narod koji je predodređen da se oseća ponosno, a naši rezultati su bolji nego što se o nama misli - rekao je Dalić pred meč s Albancima. mečeve s produžecima). Lopta je ušla u mrežu Hrvatske dok je na semaforu pisalo 94 minuta i 23 sekunde.