Vesti
Sport
Pazarci neće da budu nemi posmatrači: ''Dragan Stojković nije jedini krivac''
27.06.2024. 20:00
Izvor: sportske.net
Pazarci neće da budu nemi posmatrači: ''Dragan Stojković nije jedini krivac''
Dok traje medijska hajka na selektora, Pazarci traže mnogo obimnije kadrovske promene.
Burne su reakcije posle neuspešnog pokušaja naše reprezentacije da se plasira u osminu finala Evropskog prvenstva u Nemačkoj.
Selektor Stojković je na najžešćem udaru, mnogi ga već sada smatraju bivšim, iako on još uvek nije pokazao nameru da se povuče sa klupe ''orlova'', pogotovo jer je uoči Evropskog prvenstva potpisao novi ugovor sa Savezom, do 2026. godine.
Među brojnim komentarima na učinak reprezentacije Srbije izdvojilo se i jedno saopštenje koje je objavio FK Novi Pazar koji traži mnogo više promena u našem Fudbalskom savezu.
''FK Novi Pazar traži hitno sazivanje Skupštine FSS na kojoj bi se biralo novo rukovodstvo naše fudbalske asocijacije. Potpuni fijasko, ravan blamaži, mora poslužiti za resetovanje i dovođenje novih ljudi za novo vreme u FSS. Više od nemačke bruke moglo bi da zaboli samo zabijanje glave u pesak i relativizovanje rezultatskog neuspeha.
Odlazak selektora Dragana Stojkovića je neminovnost i hitna potreba. Međutim, Stojković jeste glavni, ali ne i jedini krivac za stanje u našem fudbalu. Krovna fudbalska organizacija je staromodna i zakržljala, dovoljna samoj sebi, bez inicijative, vizije i kredibiliteta. Nema jake reprezentacije bez organizovanih domaćih klubova, nema jakih klubova bez regularnog prvenstva. To mogu da obezbede samo novi ljudi.
FK Novi Pazar poziva i druge klubove da svi zajedno uzmemo učešće u predlaganju mera za kreiranje zdravog i kompetativnog fudbalskog ambijenta. Mi ne smemo više ostati nemi posmatrači i puki objekat u donošenju važnih odluka. Ako i dalje ćutimo, svi postajemo saučesnici u daljem propadanju srpskog fudbala'', navodi se u saopštenju Pazaraca.