Vesti
Svet
Politiko: Demokrate u panici, razmišljaju o alternativi Bajdenu
28.06.2024. 20:00
Izvor: Politika
Politiko: Demokrate u panici, razmišljaju o alternativi Bajdenu
Nastup demokratskog predsedničkog kandidata Džozefa Bajdena na debati s protivkandidatom Donaldom Trampom uznemirio je demokrate u tolikoj meri da pojedinci "ozbiljno" razmatraju mogućnost njegove zamene na listi, objavio je danas Politiko.
Tri stratega bliska trojici potencijalnih demokratskih predsedničkih kandidata, koji su govorili pod uslovom anonimnosti, rekli su da su im se mobilni telefoni "usijali" tokom jučerašnje debate sa molbama da drugi kandidat istupi kao alternativa Bajdenu.Jedan savetnik je rekao da to "nije mnogo moguće sem ako Bajden ne odstupi".
Jedan Bajdenov pristalica rekao je da je vreme da predsednik okonča svoju kampanju i da je debata bila Bajdenov "najgori nastup u istoriji".
"Bajden je bio toliko loš da niko neće obraćati pažnju na Trampove laži. Bajden mora da odustane, u to nema sumnje", rekao je on.Bajdenove pristalice nadale su se da će debata s republikanskim kandidatom Donaldom Trampom "otkloniti brige" da je 81-godišnjak prestar da odsluži još jedan mandat, ali su njegov "promukli glas i nesiguran nastup" učinili suprotno.
Za neke demokrate, Bajden u svom nastupu nije nazadovao.
Predsedavajuća Bajdenove kampanje Džen O'Mali Dilon rekla je da je Bajden "predstavio pozitivnu i pobedničku viziju za budućnost Amerike", dok je Tramp ponudio "mračnu sliku toga kako će Amerika izgledati ukoliko se on vrati u Belu kuću".
Demokratska konsultantkinja Stefani Kater kazala je da je Bajden demokratski kandidat i da se to neće promeniti zbog jednog nastupa u debati.
"Moramo da se smirimo i da ostanemo fokusirani, jer Tramp večeras sigurno nije dobio nijednog glasača", smatra ona.