Vesti
Sport
"Neću to da tolerišem" Đoković o provokatoru sa Vimbldona: Nije smeo da me pogleda u oči
05.07.2024. 20:00
Izvor: novosti.rs
"Neću to da tolerišem" Đoković o provokatoru sa Vimbldona: Nije smeo da me pogleda u oči
Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković još jednom je očitao lekciju iz lepog ponašanja nepristojnim navijačima.
Novak Đoković gotovo da nema meč u kome neko iz publike ne proba da ga isprovocira, a tako je bilo i na meču protiv Džejkoba Fernlija.
On je objasnio o čemu se zapravo radilo kada je od sudije i supervizora tražio da sa tribina uklone nekog od navijača. Kaže da većinu takvih situacija ignoriše, ali postoje i one gde Novak mora da pokaže ko je glavni.- Nije hteo da me pogleda kada sam mu se obratio, gledao je u telefon. Meni se gotovo svaki meč dešavaju situacije koje su nepoželjne. U 95 posto slučajeva ja to tolerišem, prokomentarisao je Novak Đoković spornu situaciju i nastavio:
- To je nešto što je sasvim normalno. Ljudi su tu, platili su kartu, strastveni su, žele da protivnik pobedi, ti ispadneš... To je stvar ličnog izbora i njihovo pravo. Međutim, kad neko pređe liniju sportskog ponašanja – reagujem. Takav sam ceo život i biću do kraja karijere. Neću dozvoliti da me neko provocira, ponižava i omalovažava. Svakoga ću da pogledam u oči i mirno spavam.Zanimljivo je kako Novak objašnjava razgovore i interakciju sa problematičnim navijačima.- Kada se nekome suprotstavim, zanimljivo je kako velika većina, gotovo svi, samo spuste glavu. Svako je hrabar kada nije pažnja na njemu ili njoj, zaključio je Novak Đoković.