Vesti
Društvo i ekonomija
Nastavlja se potraga za 100.000 evra
Otkrivena prazna sedma rupa
12.06.2008. 12:00
Izvor: Blic
Otkrivena prazna sedma rupa
Kragujevac - Ni nakon četiri dana otkako je blagajnik u „Rajfajzen banci“ odneo 1,44 miliona evra, nije pronađena poslednja, sedma kesa sa 100.000 evra.
Policija je u pratnji istražnog sudije vodila Aleksandra Spasića i prekjuče po Spomen-parku Šumarice, nadajući se da će im otkriti mesto gde je sakrio ostatak plena. Kako saznajemo iz pouzdanih izvora, on ih je doveo do mesta u šumarku kraj Čehoslovačkog groblja na kome je zakopao novac, ali je tamo zatečena prazna rupa.
Još na prvom saslušanju u policiji bankar Spasić je izjavio da ga je, dok je išao po Šumaricama i zakopavao plen, video stariji muškarac, koji je zatim nestao. Pretpostavlja se da se taj čovek kasnije vratio i pokupio novac.
Dok je Aleksandar Spasić u pritvoru, koji mu je odredio istražni sudija Okružnog suda, čeka se na psihijatrijsko veštačenje koje će utvrditi da li je on zdrav ili bolestan. Od toga će umnogome zavisiti i kazna koju će mu sud odrediti. Istovremeno, intenzivno se radi i na pronalaženju čoveka za koga se sumnja da je pronašao ostatak para.
Tajna sedme rupe tema je broj jedan u centru Šumadije. Kosači koji su juče radili na svojoj livadi pričaju kako su videli da policija često dolazi i obilazi šume oko spomenika „Dva lava“.
- Juče su tražili pare, šetali se oko drveća, kopali tu i tamo. Bili su tu oko sat, i onda otišli. Nema mnogo ljudi koji kopaju i traže pare. Sve je kao i obično - priča Dragan T.
Da je neko najverovatnije otkopao džak s pravim bogatstvom potvrđuje i advokat Aleksandra Spasića.
- Pristao je da nam pokaže mesto na kome je zakopao i sedmi paket sa 100.000 evra. Kada smo došli, našli smo otkopanu rupu, u kojoj nije bilo ničega - kaže advokat Bane Matović.
Dok smo se probijali stazicama tog dela Šumarica, naišli smo na nekoliko mesta na kojima kopano. Rupe prečnika oko pola metra su sveže, plitke, pa može da se pretpostavi da su se tu krile stotine hiljade evra. Istražni sudija Okružnog suda Suzana Grujović kaže da će narednih dana biti saslušani brojni svedoci, među kojima su radnici banke, kao i blagajnikova supruga koja se trenutno nalazi na odmoru.