Vesti
Žuta štampa
Počinje trka za odlazak na Evroviziju - Učesnici za "Blic" poručuju: "Napravićemo spektakl, pa nek' pobedi najbolji"
11.01.2023. 20:00
Izvor: Blic
Počinje trka za odlazak na Evroviziju - Učesnici za "Blic" poručuju: "Napravićemo spektakl, pa nek' pobedi najbolji"
Jedan od najzahtevnijih projekata za zabavni program RTS-a, za ovu godinu biće organizacija “Pesme za Evroviziju 2023”, a pomenuto takmičenje će se održati od prvog do četvrtog marta.
Radio-televizija Srbije objavila je spisak kompozicija koje će učestvovati u trci za našeg muzičkog predstavnika na Evrosongu. I dok su Tijana Dapčević, Zejna, grupa Gift, Angelina i ove godine, kao i prošle rešili da okušaju svoju sreću na “Pesmi za Evroviziju”, publika će sada imati priliku i da čuje mnoge izvođače, koje nije gledala na velikoj sceni.Jedan od njih je i pevač Savo Perović kojeg je javnost zapazila u “Zvezdama Granda“, ali i rijalitiju “Zadruga”.
- Cilj mi je bio da budem na spisku. Nisam se bavio ljudima koji su na spisku. Tek posle dva sata sam pogledao ostatak učesnika. Volim na neki način da se takmičim sa mladim ljudima. Drago mi je što su tu Angelina i Tijana Dapčević. Njih mogu da shvatim kao konkurenciju. Što se tiče moje numere, pesma je totalno van svega onoga što sam radio. Energično i moderno - poručuje Savo za “Blic”, dok sa istim ciljem na “Pesmu za Evroviziju“ odlaze i nove članice gupre “Hurricane“ Miona Srećković, Jovana Radić i Sara Kuruma.- U skladu sa grupom i našim fazonom od početka, brza pesma. Ne smemo ništa više od toga da kažemo, ali jedva čekamo da je publika čuje. Pogledale smo ko su i ostali takmičari i zaključile da su definitivno svi sjajni. Mi smo uvek za onu dobru staru: “Neka najbolji pobedi” i želimo sreću svima. Kao i do sad, imamo odličnu pesmu, sjajan scenski nastup i pravi šou na bini - ističu nove članice grupe “Hurricane”.Prošlogodišnja takmičarka Anđelina Vujović Angelina napominje da se ove godine sasvim slučajno prijavila za popularno takmičenje.- Napisala sam numeru u afektu. Pesma govori o tome kako si svima dobar, dok si u dobroj poziciji i od tebe imaju korist. Pošto su pare najvažnije u životu, mnogo bitnije od ljudskosti, želim vam svima da se samo kitite zlatom. Kao da ćete ga i na onaj svet nositi. Jedva sam izdržala da vam ne kažem ranije. I što je najjače ovo je sudbunski obrt situacije, jer meni ni na kraj pameti nije bilo da se prijavim. Objasniću vam drugom prilikom. A sad idemo do kraja, pametniji i jači nego prošle godine - napisala je na Tviteru Angelina, dok se na društvenoj mreži “Tiktok“ oglasio i popularni mladi izvođač pod nazivom Filarri.
- Da li ste spremni za ono što radim? Nisam prepotentna osoba i nikada ne govorim ovako o sebi. Ne bih da nikoga potcenjujem sa spiska kao izvođača, niti njihove pesme, ali moraću da se izvinim svim kolegama sa spiska i da im poželim sreću pored mog nastupa i moje pesme - istakao je on.Filip Žmaher jedno je od najvećih iznenađenja, jer se posle nekoliko godina vraća na velika vrata.
- Pojavila se dobra pesma koja mi se dopala i ja sam iznenađen što sam prošao. Autori muzike su Boban Janković, Filip Dančić i Aleksandar Mastilica, a tekst je napisao takođe Boban. Jedan zabavan i urban stil, nisam bio rukovođen rasponom glasa. Očekujem dobar nastup i zezanje, da me pesma vrati malo više u mediji. Ako se posreći da nekim čudom odemo u Englesku, to bi bilo sjajno. Ukusi su različiti, glasanje će reći svoje. Uvek može da bude neko bolji od tebe. Konstrakta je pomerila neke granice i uradila je pesmu koja nije po klasičnim muzičkim aršinima. Sada mnogi od nas drugačije razmišljaju, što je dobro za nas i za Srbiju. Postoji jedna velika doza odgovornosti i patriotizma, to je sjajna prilika i uvek velika čast - zaključuje Filip Žmaher za “Blic“.
Ovogodišnja Evrovizija održaće se 9, 11. i 13. maja u Liverpulu u Velikoj Britaniji, koja je preuzela organizaciju umesto prošlogodišnjeg pobednika Ukrajine.U borbi za pobedu nalaze se 32 kompozicije, a mnogi će pokušati da odu u Liverpulu. Između ostalog, na spisku se nalaze Frajle, Eegor, Boris Subotić, Džipsi, Igor Stanojević, Chegi & Braća Bluz Bend, Stefan Maljković Shy, Doris Milošević...