Vijesti
Sport
Banjalučani osvojili Kup BiH
20.05.2010. 12:00
Izvor: sarajevo-x
Banjalučani osvojili Kup BiH
U uzvratnoj utakmici finala Kupa BiH Željezničar i Borac odigrali su 2-2 (prva utakmica 1-1). Zbog dva postignuta gola u gostima Banjalučani su osvojili trofej.
Gosti su utakmicu otvorili napadački. Incijativu su konkretizirali već iz prve prilike. Šutirao je Sakan, lopta je na putu ka golu pogodila Bajića, a na odbijaner je natrčao Stevanović i smjestio je u mrežu za 0-1. Samo minut kasnije tim sa Grbavice mogao je poravnati, ali šut Bučana završava na vanjskoj stativi.

Igrala se 11. minuta kada je Bekrić pokušao iz slobodnjaka, ali je pogodio živi zid. Strateg Borca morao je izvršiti prvu izmjenu već u 17. minuti. Povrijeđenog Petrića zamijenio je Damjanović. U 25. minuti Banjalučani dolaze do 0-2. Ovoga puta Kajkut je pobjegao odbrani "plavih“ i na identičan način kao i Stevanović matirao Šehića.

Tri minute poslije novi duboki uzdasi na tribinama. Lijep pas Bekrića za Radovanovića koji nije na pravi način zahvatio loptu.

Pedesetak sekundi kasnije novi atak domaćih. Bučan je uputio oštru loptu na drugu stativu, ali je Svraka neprecizan.

Vukelja je u 32. minuti mogao povećati vodstvo gostiju, ali je čuvar mreže Željezničara sigurno intervenisao. Posljednju priliku u prvom dijelu propustio je Višća kada je loptu zapucao preko gola.

Željezničar snažno kreće u nastavku. Na 1-2 smanjio je Višća, na sjajnu asistenciju Bučana. Izjednačenje stiže u 56. minuti. Odlično je centrirao Radovanović, a Mirsad Bešlija poentira za 2-2.

Nakon toga izabranici Amara Osima stezali su obruč oko gola gostiju, no nisu uspjeli postići treći pogodatk koji bi im donio trofej. Svakako treba spomenuti i odlične prilike za Borac koje nisu iskoristili Jandrić i Stevanović.