Vijesti
Sport
Baždarević iz Pariza: Nisam znao da sam bio zaražen koronavirusom
21.06.2020. 20:00
Izvor: avaz.ba
Baždarević iz Pariza: Nisam znao da sam bio zaražen koronavirusom
Naš fudbalski stručnjak Mehmed Baždarević, koji je od 30. decembra prošle godine kada je napustio FC Pariz slobodan trener, pregovara sa – kako kaže, jednim klubom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. - Pozvali su me na razgovor u Dubaji, pošto se iz Francuske može izaći od prije dva-tri dana. Međutim, prije odlaska na pregovore zatražio sam im da mi pošalju pismenu ponudu, rekao je Baždarević za „Dnevni avaz“, te dodao:
- Jasno sam im rekao da ne mogu doći sve dok na papiru nemam nešto konkretno, bar za početak pregovora. A oni insistiraju da odmah dođem i da tamo otvorimo pregovore... Trebao sam putovati u subotu (jučer–op.a.), ali neću sve dok od njih ne dobijem traženi papir. Bože zdravlja, otvorit će se nešto. Život je takav, da se nastavila sezona u Francuskoj vjerovatno bih imao još ponuda, ali ovdje se ne igra skoro do septembra.
Inače, situacija u Parizu i Francuskoj se konačno normalizuje.
- Već mjesec ili malo više situacija je pod kontrolom, ali jednostavno, do prije dva-tri dana nisu dali nikome ni da uđe ni izađe iz Francuske kako opet ne bi bilo problema. Ne, ne boje se oni takozvanog drugog vala, nego dolazaka iz inostranstva i ponovnog donošenja virusa, kao što je taj virus i unijet u državu. Ma znate kako je to, ima tu i bolesti, ali i prevare. Hajd' ti sad znaj šta je tu sve tačno, a šta nije, pita se Baždarević. U razgovoru sa bh. trenerom saznali smo da je on na nogama prebolovao koronavirus.
- Nedavno sam se testirao na koronavirus i rekli su mi da posjedujem antitijela jer sam prebolio koronavirus! Najvjerovatnije, to je bilo još prošle godine, dok sam vodio FC Pariz. Sjećam se situacije kada je nas desetak u svlačionici bilo prehlađeno, ali ništa strašno. Kasnije sam u razgovoru sa tim igračima i saznao da su i kod njih otkrivena ta antitijela, a i oni pretpostavljaju da je to bilo tada, jer u posljednje vrijeme nisu imali nikakvih simptoma, otkriva naš fudbalski stručnjak.