Vijesti
Sport
Neizvjestan nastavak natjecanja u Premijer ligi BiH
08.05.2020. 20:00
Izvor: vijesti.ba
Neizvjestan nastavak natjecanja u Premijer ligi BiH
Čelnici Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine i predstavnici klubova Premijer lige BiH razgovarali su na video konferenciji o mogućnosti nastavka natjecanja.
Na sastanku je zaključeno da se klubovi pismeno očituju na proslijeđeni upitnik iz Nogometnog saveza BiH, u kojem se traži odgovor na pitanja jesu li klubovi za nastavak natjecanja, koji format natjecanja preferiraju, jesu li sačinili prijedlog načina početka trenažnog procesa i priprema za utakmice u narednom razdoblju, te da prezentiraju konkretan plan organizacije utakmica u posebnim okolnostima, način testiranja igrača i rokove do kada će ista biti izvršena.
Pored upitnika, iz administracije Nogometnog saveza BiH klubovima je dostavljen prijedlog "Plana mjera i procedura covid-19" za nastavak trenažnog procesa i odigravanja utakmica bez prisustva publike, a koji je Nogometnog saveza BiH prije dva tjedna dostavio mjerodavnim entitetskim ministarstvima na odobravanje.
Sve potrebne mjere poduzete su u pravcu izrade kvalitetne pripreme za nastavak natjecanja pod okriljem Nogometnog saveza BiH.
Nakon što klubovi dostave svoje odgovore, administracija će pripremiti sveobuhvatnu analizu trenutnog stanja u smislu mogućnosti organizacije natjecanja u narednom periodu, te će istu dostaviti Izvršnom odboru Nogometnog saveza BiH na razmatranje. Tek nakon što bude sagledana kompletna situacija, uzimajući u obzir da su još uvijek na snazi mjere nadležnih organa u BiH po pitanju zabrane organizacije sportskih natjecanja, Izvršni odbor donijeti će svoju konačnu odluku, priopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.