Vijesti
Sport
Počinje rekonstrukcija stadiona "Asim Ferhatović Hase"
12.05.2020. 20:00
Izvor: vijesti.ba
Počinje rekonstrukcija stadiona "Asim Ferhatović Hase"
Općina Centar objavila je javni poziv za izvođenje radova na rekonstrukciji stadiona "Asim Ferhatović Hase", a procijenjena vrijednost nabavke je 1,62 miliona bez PDV-a.
Ugovor se zaključuje na period od tri godine, dok će se radovi vršiti u četiri faze. Faza 1 obuhvata izradu glavnog projekta i radove na izradi podloge terena za hibridnu travu sa grijačima, mikrodrenažom, nivelacija sistema za navodnjavanje i vraćanjem stare trave, piše Akta.
Druga faza podrazumijeva izradu idejnog, glavnog projekta i građevinski radovi na rekonstrukciji postojećih prostorija sa nabavkom kontejnera. Faza 3 obuhvata izradu projekta za razglasni sistem s nabavkom i ugradnjom istog, a faza 4 nabavku i postavljanje hibridne trave.
U okviru rekonstrukcije postojećih prostorija sve pomenute sobe moraju biti dobro osvijetljene, rashlađene i zagrijane, jasno obilježene i opremljene s wi-fijem, dva tuša, jednom individualnom wc-šoljom, šest sjedala, sto i ormarići za garderobu.
Stadion će imati namjenske pristupne rute, izlazne rute i sjedišta za invalidne gledaoce i njihove pratitelje. Osim novog travnjaka uradit će se i pokrivanje press tribine i osposobljavanje prostorije za održavanje press konferencije.
Rok za prijem ponuda je 28. maj.