Vijesti
Sport
Jurković i Lešnik najveći dobitnici
28.09.2010. 20:00
Izvor: Dnevni list
Jurković i Lešnik najveći dobitnici
U organizaciji bosanskohercegovačkog Saveza tajlandskog boksa muay thai u nedjelju je u Ljubuškom pred oko 2500 ljudi održan 15. po redu Memorijal Ludviga Lutka Pavlovića.
Prvo je upriličen međunarodni kup u tajlandskom boksu pod nazivom “International Open Muay Thai Cup BiH 2010.”, odnosno mini piramida s četiri borca sudionika. Inače, “International Open Muay Thai Cup BiH 2010.” je verificiran i licenciran od I.F.M.A. (Svjetska federacija za tajlandski boks) sa sjedištem u Bangkoku (Tajland), a član ove asocijacije je i bh. Savez. Krajnji pobjednik ovog natjecanja u sklopu Memorijala je bio hrvatski prvak Igor Jurković iz Poreča.

Ozljeda Brunnera
U prvom meču su se sastali Mađar Tihamer Brunner i spomenuti Jurković (obojica su inače bili i amaterski prvaci svijeta). Borba je završila prekidom u drugoj rundi, a nakon tehničkog nokauta Jurkovića, koji je lijevom nogom izveo middle kick i uzrokovao lom lakta iskusnom Brunneru. Mađaru je to i najteža ozljeda u dosadašnjoj karijeri. Drugi meč je bio možda i najatraktivnija borba večeri, a sastali su se prvak Hrvatske, Ante Verunica iz Zadra, i prvak BiH, Širokobriježanin Ivan Soldo. Puno neiskusniji Soldo je Verunicu pogodio nekoliko puta direktom, ali je na kraju do ipak zaslužene pobjede došao Zadranin. U teškom stanju nakon meča protiv Solde, Verunica nije mogao više u finalu do pružiti dostojan otpor Igoru Jurkoviću (pobijedio rezultatom 2:1), koji je i konačni pobjednik ovogodišnje mini piramide i nositelj prijelaznog pokala 15. po redu Memorijala Ludviga Lutka Pavlovića.
- Verunica je zaista imao težak meč protiv našeg Solde. I pored pobjede u gorem stanju je poslije meča bio Verunica, tako da u takvoj poziciji nije imao velike šanse u finalu. Tako je Igor Jurković naslijedio prošlogodišnjeg pobjednika Riječanina Zorana Dorčića, rekao je predsjednik bh. Saveza tajlandskog boksa Ante Šimović.

Uspjeh Lešnikove
Na početku programa super fight mečeva sastali su se Ivica Tolić (Dragovoljac Livno) i Petar Jezičić (Tigar Metković), a slavio je ovaj drugi nakon tehničkog nokauta u drugoj rundi. Potom su nastupili Ljubušak Josip Artuković i njegov protivnik Tuzlak Irfan Delić. U zanimljivom okršaju dvaju različitih stilova pobijedio je Artuković prekidom u prvoj rundi nakon gušenja na vratu Delića.
U posljednjoj borbi trosatnog programa sastale su se Bolglarka Brunner, amaterska prvakinja u kick boksu i tajlandskom boksu, te profesionalna svjetska prvakinja u tajlandskom boksu, i Edita Lešnik, nositeljica brončane medalje s EP u tajlandskom boksu. Tijesno je pobijedila Čapljinka, inače članica kluba Ludvig Pavlović (Ljubuški), rezultatom 2:1. To je najveći uspjeh Lešnikove, ali ujedno i najveći bilo koje bh. natjecateljke iz BiH u tajlandskom boksu.
- U petnaest godina održavanja Memorijala imali smo dosad najatraktivniji program. Organizatori su inače zadovoljni ukoliko dvije borbe opravdaju očekivanja, a mi smo u Ljubuškom imali kompletan vrlo zanimljiv turnir, izjavio je Ante Šimović.