Vijesti
Sport
Sušić objavio spisak za susret s Grčkom
07.03.2013. 20:00
Izvor: BH Telecom Portal
Sušić objavio spisak za susret s Grčkom
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić danas je objavio širi spisak od 25 igrača za susret protiv Grčke, koji će se 22. marta igrati u Zenici u okviru kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu.
Na spisku se nalaze:
golmani: Asmir Begović (Stoke City), Asmir Avdukić (FK Borac), Fejzić Jasmin (Aalen)
odbrana: Emir Spahić (Anži), Ermin Zukanović (Gent), Ognjen Vranješ (Alania), Mensur Mujdža (Freiburg), Boris Pandža (Mechelen) Toni Šunjić (Zorya) i Muhamed Bešić (Ferencvárosi)
vezni igrači: Miralem Pjanić (Roma), Senad Lulić (Lazio), Avdija Vršajević (Hajduk), Adnan Zahirović (Dinamo Minsk), Muamer Svraka (Željezničar), Haris Medunjanin (Gaziantepspor), Senijad Ibričić (Kasimpasa), Ivan Sesar (Elazigspor), Zvjezdan Misimović (Guizhou Renhe), Elvir Rahimić (CSKA) i Miroslav Stevanović (Sevilla).
napadači: Edin Džeko (Manchester City), Vedad Ibišević (Stuttgart), Edin Višća (Istanbul)

Na današnjoj pres-konferenciji Sušić je kazao da poziv Zvjedanu Misimoviću nije bio utpitan i da je spisak igrača napravo još prije sedam dana.
- Misimović je u zadnjih desetak godina jedan od naših najboljih igrača. On je igrao četri utakmice u kvalifikacijama i dao je veliki doprinos. Važna je činjenica ja u zadnje vrijeme odirago četiri jake utakmice. To su bili razlozi koji su me ubijedili da će biti potpuno spreman. Njegov kvalitet je neupitan, ali me uvijek smetalo što ne igra dovoljno - kazao je Sušić.
Među pozvanim su i povrijeđeni Miralem Pjanić, Sejad Salihović i Boris Pandža, za koje su male šanse da se u oporave. Selekotor smara da do susreta sa Grcima ima dovoljno vremena da potrži rješenja, ali da će odsustvo Pjanića biti veliki hendikep.
Sušić ke naglasio da selekciju Grčke treba respektovati, jer trenutno znatno bolje kotira od naše reprezentacije.
- Stalno igraju na svjetskim i evropskim prvenstvima. Naš cilj je da ostanemo na prvom mjestu. Treba pokušati dobiti utakmicu, ali i sve uraditi da je ne izgubimo. Neće biti lako, nisam od onih koji daju bombastične izjave. I bez Miralema možemo da sastavimo dobru reprezentaciju - istakao je Sušić.
On je najavio da će naša ekipa na Bilinom polju igrati ofanzivno.
- Kad igramo s dva napadača, uvijek tu još budu najmanje tri-četiri ofanzivna igrača. Ne vjerujem da ćemo previše mijenjati i ne mislim da su nam potrebna dva defanzivna vezna. Imat ćemo i dva napadača i bekove koji stalno idu u napad - kazao je Sušić.
Iako je značaj utakmice izuetno veliki, Sušić je istakao da će se ekipa pripremati na jedan "sasvim normalan način kao i sve utakmice dosad".
- I poslije Grčke je važna će nam biti svaka utakmica. Nemam nikakvo opterećenje, niti će se nešto promijeniti u našim pripremama. Ne bih htio da igrači od prve sekunde počnu da razmišljaju o tome i osjećaju psihološki pritisak - istakao je Sušić.
Okupljanje reprezentacije BiH zakazano je 18. marta u Sarajevu.