Vijesti
Sport
Očekuju nas teške i neizvjesne utakmice protiv Zrinjskog
12.03.2013. 20:00
Izvor: Sport portal
Očekuju nas teške i neizvjesne utakmice protiv Zrinjskog
Prve polufinalne utakmice nogometnog Kupa Bosne i Hercegovine na rasporedu su u srijedu. U prvom susretu u Doboju se sastaju Sloga - Široki Brijeg u 15.00 sati, dok na Grbavici od 18.00 sati igraju Željezničar i Zrinjski.
Trener Željezničara Amar Osim na današnjoj pres-konferenciji je istakao da njegovu ekipu očekuju dvije teške i neizvjesne utakmice.
"Zrinjski je ekipa koja igra veoma disciplinirano. Bit ćemo u situaciji da nas blokiraju, a u tome će im pomoći težak teren. Jasno je da bi mogli imati problema i s pojedinim individualcima iz njihove ekipe. Moramo biti puno spremniji nego u dosadašnjim utakmicama. Nama bi odgovarala svaka pobjeda bez primljenog gola. U prilog nam ide činjenica da je naša odbrana primila najmanje golova u ligi" - kazao je Osim.
Na konferenciji je predstavljen novi član akualnog bh. prvaka - Yuri Udirinov. Lijevi bek makedonske reprezentacije je istakao "da dolazi u veliki klub, koji ima veliku historiju i najbolje navijače na Balkanu".
"Dobro sam prihvaćen i novoj sredini. Nemam pritiska, poznajem svoje kvalitete, očekujem da ću izboriti mjesto u ekipi" - kazao je Urdinov.
Ekipa Željezničara, koja brani naslov, trofeje u najmasivnijem bh. nogometnom takmičenju dosad je osvajala pet puta.