Vijesti
Sport
Džeko: Pobjeda protiv Grčke bila bi mi najljepši poklon za rođendan
20.03.2013. 12:00
Izvor: Nezavisne novine
Džeko: Pobjeda protiv Grčke bila bi mi najljepši poklon za rođendan
SARAJEVO - Napadač bosanskohercegovačke fudbalske reprezentacije Edin Džeko uoči kvalifikacionog meča sa Grčkom, 22. marta u Zenici, izjavio je da očekuje tešku utakmicu, ali da vjeruje u bh. tim i da se nada da će BiH nakon tog susreta ostati vodeća u grupi.

- Naša želja je da i nakon ovog meča ostanemo prvi, tako da ćemo pokušati odigrati maksimalno ozbiljno, taktički dobro i nadati se povoljnom rezultatu. Za nas bi i remi iz ove utakmice bio odličan, s tim što ćemo dati sve od sebe da pobijedimo. Grčka je snažna reprezentacija s iskusnim pojedincima i odličnom odbranom. Bit će teško igrati protiv njih, ali mislim da strpljivom i pametnom igrom možemo parirati njihovoj taktici - poručio je Džeko na svojoj internet stranici.

Dodao je da bi želio da postigne pogodak za svoj 27. rođendan, ali da mu je od toga važniji uspjeh tima.

- U rođendanskim porukama i čestitkama, mnogi su zaželjeli da postignem pogodak u toj utakmici. I sam imam veliku želju za tim, a ukoliko se to desi, poklanjam ga svim Bosancima i Hercegovcima koji su vjerovali u mene i nas. Naravno, u ovakvim utakmicama, nebitno je ko će postići gol, već je najbitniji dobar rezultat, a to bi mi bio i najljepši poklon za 27. rođendan. Naglasio bih i to kako ova utakmica nije odlučujuća, ali da bismo pobjedom nad Grcima definitivno imali jednu brigu manje - dodao je.

Pozvao je navijače da i ovaj put podrže reprezentaciju i budu njen 12. igrač.