Vijesti
Sport
Miske se uzda u Džeku
21.03.2013. 12:00
Izvor: sportin.ba
Miske se uzda u Džeku
Naš reprezentativac iz kineskog Guizhou Renhe Zvjezdan Misimović, kako kaže, jedva čeka predstojeću kvalifikacionu utakmicu na Bilinom polju.
- To je zaista presudna utakmica za nas, rekao je popularni Miske, koji je rekorder po broju nastupa za naš državni tim (75) i drugi strijelac reprezentacije BiH sa 25 golova.
- Reprezentacija Grčke je - zajedno sa Slovačkom, favorit u našoj grupi, tako da je to tim protiv kojeg najviše želimo pobjedu. Trijumf protiv njih bi nam podigao samopouzdanje, ali i očekivanja u kvalifikacijama. Jedva čekam utakmicu...
Misimović smatra da naš državni tim ima velike šanse da prvi put ostvari plasman na Svjetsko prvenstvo.
- Igramo u dobroj grupi, ustvari, ne može biti bolja. Imamo vrhunske igrače i uz snažnu podršku navijača i Saveza, naše šanse da se prvi put kvalifikujemo na Svjetsko prvenstvo su velike.
Biranim riječima je odao je priznanje cijeloj ekipi na fantastičnom nizu, ali je izdvojio napadača Manchester Citya Edina Džeku.
- Naše zvijezde su dobro obavile posao, posebno Džeko. On je odličan strijelac i uvjeren sam da nam može pomoći da se plasiramo u Brazil 2014. godine.
Prvo mjesto
U posljednja dva pokušaja plasmana na velika takmičenja reprezetacija BiH zaustavljena je u baražu. Kako bi izbjegla sličnu situaciju, Misimović očekuje pobjede u svim utakmice do kraja kvalifikacija, te osvojanje prvog mjesto u grupi.
- Pred nama je još mnogo utakmica i rano je za prognoze koji će se tim direktno plasirati u Brazil. Mi se trebamo koncentrirati na naše utakmicu, a rezultat će doći, naravno, ako zadržimo naš nivo igre, forme, za kraj je rekao - u intervjuu za FIFA.com, naš reprezentativni veznjak
Asistencije i golovi
Nakon "kratkih epizoda" u Galatasarayu i Dinamu iz Moskve, Misimović je u minulom, zimskom prijelaznom roku odlučio početi novu avanturu u kineskoj Super ligi. Kako kaže, raduje se predstojećoj takmičarskoj godini, koja je u Kini tek počela (odigrana samo dva kola), te očekuje dobre igre i u klub i u reprezentaciji.
- Želim pomoći mom novom klubu da završi sezonu u gornjem dijelu tabele - među tri ekipe, a poseban pečat želimo staviti u Ligi prvaka Azije, kaže Misimović.
- Što se tiče reprezentacije, učinit ću sve da moje asistencije i golovi dovrše započeti posao u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu...