Vijesti
Sport
Da li će bh. reprezentativci igrati zajedno?
Džeko zove Pjanića u City
05.04.2013. 12:00
Izvor: Dnevni avaz
Džeko zove Pjanića u City
Kako je objavila sportska medijska mreža ESPN bh. napadač Edin Džeko se nada da će mu se u Manchester Cityju uskoro pridružiti saigrač iz reprezetacije i član Rome Miralem Pjanić.

Pjanić će sigurno biti jedan od najtraženijih igrača sljedećeg ljeta, a Džeko ga je pozvao da mu se priključi na Etihadu.

"Nadam se da će se to dogoditi. Cityju sam preporučio Pjanića ranije, sve znaju o njemu", rekao je Džeko za kojeg se vjeruje da bi vrlo lako mogao promijeniti sredinu, a najviše se spominje njegov povratak u Njemačku.

"Ako bi Mire došao u City onda sigurno ne bih volio otići s Etihada", poručio je Džeko.

U Cityju će se otvoriti mjesto za Pjanića odlaskom Samira Nasrija, ali Roma neće lako pustiti našeg veznjaka jer se spominje cifra od 25 miliona eura.

Pjanić je prije tri dana tek navršio 23 godine, a već se može pohvaliti zavidnom međunarodnom karijerom u dresovima Metza, Lyona i Rome. Zvijezda naše reprezentacije je na Olimpico stigla iz Lyona u ljeto 2011. godine za devet miliona eura. Posljednjih mjeseci povezivao se s odlaskom u niz evropskih velikana među kojima su i Bayern, Barcelona, Milan, Manchester City...