Vijesti
Sport
Borba za Europu: Slobodno još samo jedno mjesto
16.04.2013. 12:00
Izvor: sportin.ba
Borba za Europu: Slobodno još samo jedno mjesto
Epilogom 22. kola smo, čini se, saznali odgovore na najvažnija pitanja kada je sezona 2012./2013. u pitanju.
Naime, GOŠK je novim domaćim porazom svoje izglede u borbi za ostanak praktički sveo na teoriju, dok je drugi putnik (Gradina) u niži rang bio poznat i prije početka proljetnog dijela sezone.
Mnogi su mišljenja da je 22. kolo riješilo i nedoumice u borbi za naslov prvaka, jer su nakon novog kiksa Sarajeva i oni optimističniji navijači Bordo momčadi izgubili nade da će se titula nakon šest godina čekanja vratiti na Koševo.
Ukratko, ostalo je još vidjeti tko će biti četvrti putnik na međunarodnu scenu, jer su Željezničar, Sarajevo i Široki Brijeg praktički sigurni. Sarajevski rivali su europsku vizu izvadili odavno, dok su izgledi Širokog Brijega znatno narasli epilogom polufinala Kupa, s obzirom da će klub s Pecare Europu izboriti čak i u slučaju da ne osvoji ovo natjecanje, budući da je njihov protivnik u finalu Željezničar, odnosno klub koji će gotovo sigurno obraniti naslov prvaka.
Takav epilog će, pak, značiti da četvrto mjesto prvi put nakon četiri sezone neće voditi u Europu, tako da će se u posljednjih osam kola voditi borba za treću poziciju koju već nekoliko kola čvrsto čuva Borac.