Vijesti
Sport
Džeki poluvrijeme u minimalcu Građana, Chelseau gradski derbi
18.04.2013. 12:00
Izvor: sportin.ba
Džeki poluvrijeme u minimalcu Građana, Chelseau gradski derbi
U zaostaloj utakmici 32. kola engleske Premier lige nogometaši Manchester Cityja teškom mukom slavili su na svom terenu protiv slabašnog Wigana.
Gosti, koji su pred ispadanjem iz društva najboljih, pružili su solidan otpor aktuelnom prvaku, ali to nije bilo dovoljno da upišu važne bodove na svoj konto. Žilavi Wigan rastužio je Carlos Tevez u 83. minuti susreta, kada je pogodio za konačnih 1:0. Naš reprezentativac, Edin Džeko, priliku za igru dobio je sa klupe za rezervne igrače. Ušao je Dijamant u igru u 46. minuti umjesto Sergija Aguera.
Chelsea je na Craven Cottageu razbio Fulham sa 0:3. Zanimljivo da su sva tri pogotka djelo defanzivaca, a dva puta mrežu je pogađao kapiten tima sa Stamford Bridgea, Johnn Terry, koji je pogađao u 43. i 71. minuti susreta. Naljepši detalj večeri dogodio se tačno nakon pola sata igre, kada je projektil Davida Luiza sa oko 40-ak metara odsjeo u same rašlje.
Na Upton Parku snage su odmjerili West Ham i Manchester United, ali na kraju nije bilo pobjednika. Krajnji ishod susreta bio je 2:2. Čekićari su u dva navrata vodili, ali su Crveni vragovi uspijevali anulirati njihovu prednost. Ricardo Vaz Te je u 17. minuti donio prednost West Hamu, ali prednos je trajala do 31. minute, kada Antonio Valencija poravnava rezultat. Bio je to i ishod prvog poluvremena. Samo 10 minuta igre u nastavku domaćima je bilo potrebno da ponovno dođu do vodstvo. Ovoga puta pogodio je Mohamed Diame, 2:1. Kako će se ispostaviti konačnih 2:2 postavio je Robin van Persie u 77. minuti susreta.