Vijesti
Sport
Bašić: Vratio sam se zbog igrača
23.04.2013. 12:00
Izvor: sportin.ba
Bašić: Vratio sam se zbog igrača
Jedini razlog zbog kojeg sam se vratio su ovi momci- kaže Nermin Bašić
Nakon sto je u prvom dijelu sezone vodio ekiput Travnika, najmlađi bosanskohercegovački trener sa profi licencom, Nermin Bašić, ponovo je preuzeo ekipu Vezira. Takav scenario uslijedio je nakon smjene Elvedina Beganovića, koja za posljedicu ima loše rezultate u posljednje vrijeme.
-Nastavit ću tamo gdje sam stao,napravili smo koliko-toliko dobar rezultat u prvom dijelu sezone i mislim da se možemo i moramo pokazati svima da mi zaslužujemo status premijerligaša.Već danas smo krenuli sa velikim pripremama za naredne utakmice i uvjeren sam da ova ekipa moze da iznenadi i napravi dobar rezultat- kaže za Sportin.ba Nermin Bašić, a potom govori o razlozima povratka na Pirotu.
-Jedini razlog zbog kojeg sam se vratio su ovi momci, koji srcem igraju za ovaj klub i možda ću biti preambiciozan ali moram kazati da ukoliko ovi momci odgovore svim mojim zahtjevima mi mozemo ispasti isto tako sto Mancester United može ispasti iz engleske Premijer lige.
Priliku za novi debi imat će već u srijedu, kada Travničani idu na izuzetno teško gostovanje kod Sarajeva.
-U prvom dijelu sezone obećao sam i ispunio da ćemo pobjediti ekipu Sarajeva. Bordo tim ima kvalitetnu ekipu i vode veliku bitku sa Željom za titulu, baš kao što i mi vodimo bitku za opstanak sa Goškom. Resprektujemo ekipu Husrefa Musemića, oni su favoriti u toj utakmici, ali dat ćemo sve od sebe da se iz Sarajeva vratimo neporaženi- opstimistično će Bašić za kraj u razgovoru za Sportin.ba.