Vijesti
Sport
Azmir Husić: Sloboda će biti prvak BiH a Fukare najbolji navijači u državi
24.04.2013. 12:00
Izvor: sportin.ba
Azmir Husić: Sloboda će biti prvak BiH a Fukare najbolji navijači u državi
Iako je do prije samo par mjeseci, FK Sloboda iz Tuzle bila u teškoj situaciji, kada su joj mnogi čak nagovještavali i gašenje, kada su svi digli ruke od kluba, kada je gigant iz Tuzle funkcionisao bez predsjednika, Upravnog odbora, trenera, danas u Rudarskoj 2 pušu neki novi, pozitivniji vjetrovi.
Kada je na mjesto predsjednika Slobode izabran Azmir Husić, nije se mnogo znalo o njemu, osim da je biznismen koji već dugi niz godina živi i radi u SAD-u, gdje ima i vlastitu firmu. Za kratko vrijeme, Husić je Slobodu postavio na noge. Imenovao novog trenera, doveo nekoliko pojačanja,ekipu poslao na pripreme i prihvatio se izuzetno zahtjevnog posla. Poradio je mnogo na stvarima unutar kluba, FK Sloboda i škola fudbala Sloboda konačno egzistiraju kao jedno, s tim što se omladinski pogon spojio sa klubom 7, pa Sloboda danas ima preko 500 polaznika djece u omladinskoj školi.
Od Husićevog dolaska, plate igračima su redovne, a uposlenicima kluba prvi put od 2000. godine uplaćeni su doprinosi za penziono i zdravstveno osiguranje. Čini se da je za Slobodu konačno došao kraj problemima. Tim sa Tušnja je na 3. mjestu 1. lige Federacije sa dobrim šansama da izbori povratak u Premijer ligu.
Sve to je bio povod da napravimo intervju sa Azmirom Husićem, koji je, slobodno možemo reći, Slobodu postavio na noge. U video intervju koji je Husić dao za naš portal, govorio je o dosadašnjem radu u klubu, računima i dugovima koji su ostavile protekle uprave, planovima za budućnost, ambicijama u tekućoj sezoni, omladinskom pogonu, odnosu sa navijačima, ponovnom organizovanju memorijalnog turnira u čast Slobodine legende, rahmetli Mustafe Hukića a Husić je poručio i to da Slobodu jednog dana vidi kao prvaka Bosne i Hercegovine sa njim na predsjedničkoj funkciji.