Vijesti
Sport
Pripremna utakmica: Košarkaši BiH savladali Njemačku rezultatom 73:62
24.08.2013. 14:00
Izvor: 24sata.info
Pripremna utakmica: Košarkaši BiH savladali Njemačku rezultatom 73:62
I ovaj put smo veoma loše otvorili utakmicu, te zahvaljujući našim greškama i ''izmišljenim'' šutevima, Nijemci do kraja prve četvrtine dolaze do velike prednosti.
Bosna i Hercegovina je u okviru prvog kola Beko Superkupa koji se igra u Njemačkoj, savladala reprezentaciju domaćina, a rezultat je na kraju glasio 62:73.
I ovaj put smo veoma loše otvorili utakmicu, te zahvaljujući našim greškama i ''izmišljenim'' šutevima, Nijemci do kraja prve četvrtine dolaze do velike prednosti. Naime, bilo je plus deset, 20:10.
U nastavku, primamo tricu, te tako Nijemci odlaze na plus 13, ali se koševima Stipanovića, Đedovića i Teletovića vraćamo na minus pet.
Ono što smo mi radili u prvoj četvrtini, Nijemci rade u drugoj, ponavljaju grešku za greškom, te nam dozvoljavaju da u 16. minuti susreta tricom Teletovića, izjednačimo rezultat. Na minutu prije kraja, tricom Gordića, stižemo do vodstva, 29:30. Ipak, Nijemci do kraja postižu poene preko Shaffartzika, te se na poluvrijeme odlazi sa rezultatom 31:10 uz znatno bolju igru naših košarkaša.
U nastavku, nakon pet minuta, koševima Teletovića i Đedovića, stižemo na plus pet. Do kraja četvrtine održavamo prednost od četiri-pet poena, te se na odmor između treće i četvrte četvrtine odlazi sa rezultatom 46:50 za Bosnu i Hercegovinu.
U četvrtu četrvtinu, tu prednost i poevaćavamo, te nakon tri minute igre, dolazimo na velikih plus devet.
Priliku da potpuno deklasiramo Njemačku, koristimo na pravi način i u 35. minuti, stižemo do najveće prednosti +15, 68:53.
Do kraja smo sačuvali prednost i trijumfovali 62:73.